Grill Amok.dk

Kødbombe med blomkålscreme og friteret tang

Jeg har jo i årevis lavet Hot rulle i et hav af varianter. Så idag ville jeg lave det på en ny måde.
Pt skriver alle mine svampevenner om deres fund af kantareller…. dem kan jeg så ikke finde i de skove jeg går i, men heldigvis havde jeg da nogle tørrede, som blev pulveriseret i en billig kaffekværn jeg har til formålet.
Det blev til 1½ spsk pulver, som jeg blandede i ½ kg hakket flæskekød.
DSC0276_2982-300x200 DSC0277_2983-300x200
Det kom på køl i 1 time.
Så gik jeg igang.
Først lagde jeg denne pakke skinke ud på bordet
DSC0283_2988-300x200 DSC0285_2990-300x200
Kødet blev lagt på sådan
DSC0287_2992-1024x683
Og i hullet lagde jeg hakket basilikum og en mozzarella ost
DSC0288_2993-1024x683
Pakkede ost og basilikum ind i kødet,  så den lignede en kugle og pakkede det tørrede skinke op omkring
DSC0290_2995-300x200 DSC0291_2996-300x200
Over på en foliebakke og på kulgrillen ved 150 grader indirekte varme
DSC0292_2997-300x200 DSC0293_2998-300x200
Her fik den 45 minutter og så nu sådan ud
DSC0297_3002-300x200 DSC0298_3003-300x200
Skåret igennem så den sådan ud
DSC0299_3004-1024x683
Imens den var på grillen, havde jeg lavet følgende tilbehør
Blomkåls creme
½ blomkålshoved skåret i bitte små buketter og brunet af i en gryde med lidt olie uden at tage farve
DSC0225_2932-300x200 DSC0294_2999-300x200
Fik tilføjet en tsk karry og 1½ dl sødmælk
DSC0295_3000-300x200 DSC0296_3001-300x200
blev kogt helt mør ( tager ca 7- 8 minutter)
Derefter blev blomkålen hældt i en sigte med en skål under ( til at opsamle mælken i)
Blomkålen blev derefter blendet med knap ½ dl af mælken og 20 gram smør.
Smagt til med salt, og så var den klar.
Jeg har på et tidspunkt købt disse tørrede tang
DSC0279_2984-300x200 DSC0281_2986-300x200
Dem kom jeg i en gryde med 1 dl rygende varm rapsolie sammen med
1 ml lakridspulver
1 ml hvid peber
Og en anelse tørret hot chili.
De fik et par minutter hvor de ofte blev rørt om.
Derefter op i en sigte så de kunne dryppe af.
Og så kunne vi spise
DSC0300_3005-1024x683
Forrest blomkåls purè 
DSC0304_3009-1024x683
Og friterede tang
DSC0302_3007-1024x683
MUMS det smagte godt alt sammen

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.