Når jeg laver hakkebøf på grillen, er det ofte på denne måde.
Jeg køber eks 2 kg hakket oksekød og laver en masse bøffer ud af kødet med det samme.
Jeg presser dem, som flade bøffer med denne her

Man kan selvfølgelig også bare forme dem i hånden.
Men når jeg laver dem brede og flade, som disse passer de til en burger.
Det næste jeg gør, er at jeg fryser dem ned, som enkelt bøffer.
Når jeg så skal bruge bøf, kan jeg komme dem direkte på grillen i frossen tilstand, og jeg opnår at få en meget saftig bøf, selv om jeg griller ved høj varme.
 
 
De skal selvfølgelig have lidt længere på grillen, men man opnår ikke bøffen bliver “branket” ….selvom temperaturen på eks støbejernsribber skulle blive lidt for høj 🙂
jeg griller dem på indirekte varme ved ca 250 grader, og mine får nogle minutter længere end ellers.
Lige mht til tid, så må du prøve dig frem.
Om dine bøf skal have ca 3-6 minutter pr side, afhænger af hvor tyk og hvor rød du vil have din bøf.
Du kan både grille dem ved direkte varme og ved indirekte varme.
Ved direkte varme skal du dog være lidt mere over dem, end ved indirekte varme.
 
 
Vil du have en endnu mere saftig bøf, kan du med fordel blande 75 gram fint revet gulerod i pr kg hakket oksekød.
Denne gang blev bøfferne serveret med salat

Grillet ost
Der blev skåret i skiver og grillet ca 3 minutter pr side på indirekte varme ved ca 200 grader.
 
 
 
 

Og nye spanske kartofler kogt på grillen.
Igår blev de kogt med timian, løvstikke og lidt salt.
De fik ca 30 minutter ved 200 grader indirekte varme.
Skal det gå hurtigere, så tilsæt kogende vand i stedet for koldt vand.
 
 

Imens blev en bearnaissesauce peppet op med lidt frisk hakket chili, og så kunne vi spise















