En varm sommerdag er det rigtig hygge mad at sidde og guffe hummerhaler i sig
Start med at tø halerne nænsomt op.
Derefter skal skal de klippes/ skæres op i ryggen og have fjernet tarmen.
Og ja, det tager sin tid, men er arbejdet værd.
Har du en tranchersaks er den super til at klippe dem op med.
Så skal du have fjernet tarmen
Jeg knækker det midterste stykke halespids af og trækker dem ud sådan
eller sådan
Et egnet grill træ planke lægges i blød i 2 timer.
Derefter lægges alle de opklippede hummerhaler på planken ( der ligger ½ kg på denne planke)
Har du ikke en planke, kan du udemærket ligge dem på staniolbakker, der er forsynet med huller i bunden.
Stænk dem godt med limesaft og hvidløgssalt
Så på grillen ved 200 grader på indirekte varme i ca 20 minutter.
Server dem med persille/hvidløgssmør flutes og et glas kold hvidvin eller rose.















