Grill Amok.dk

Grillede hummerhaler

DSC_0048.JPG-for-web-large-1342961346

En varm sommerdag er det rigtig hygge mad at sidde og guffe hummerhaler i sig

Start med at tø halerne nænsomt op.

Derefter skal skal de klippes/ skæres op i ryggen og have fjernet tarmen.

Og ja, det tager sin tid, men er arbejdet værd.

Har du en tranchersaks er den super til at klippe dem op med.

DSC_0019.JPG-for-web-normal-1342960504 DSC_0021.JPG-for-web-normal

Så skal du have fjernet tarmen

DSC_0023.JPG-for-web-large

Jeg knækker det midterste stykke halespids af og trækker dem ud sådan

DSC_0026.JPG-for-web-large-1342960720

eller sådan

 DSC_0027.JPG-for-web-large

Et egnet grill træ planke lægges i blød i 2 timer.

Derefter lægges alle de opklippede hummerhaler på planken ( der ligger ½ kg på denne planke)

Har du ikke en planke, kan du udemærket ligge dem på staniolbakker, der er forsynet med huller i bunden.

DSC_0035.JPG-for-web-large

Stænk dem godt med limesaft og hvidløgssalt

DSC_0036.JPG-for-web-large-1342961063

Så på grillen ved 200 grader på indirekte varme i ca 20 minutter.

DSC_0039.JPG-for-web-large-1342961137

Server dem med persille/hvidløgssmør flutes og et glas kold hvidvin eller rose.

DSC_0047.JPG-for-web-large

DSC_0048.JPG-for-web-large-1342961346

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.