Forloren hare med lidt spræl. Kan vi vist godt kalde denne udgave af retten. Jeg elsker jo at lege lidt med maden, og så kunne jeg lige få brugt lidt svamperester. Jeg kom nogle sorte tørrede svampe i retten og disse svampe udmærker sig ved at have en lidt røget smag, så det skulle prøves. Men det var nu ikke det eneste jeg lige justerede smags oplevelsen. Nej jeg har skaffet mig nogle lækre krydderier, der lige skal testes af.Så her er hvad jeg fandt på.
Jeg startede med at lave en alm fars til forloren hare.
Opskriften finder du her
Derefter kom jeg en portion sorte shiitake svampe i farsen.
Jeg kom 25 gram tørrede shiitake svampe i varmt vand i ca ½ time.
Derefter blev de hakket i mindre stykker og blev blandet i farsen.
Et egnet grillfad blev smurt med lidt olie og farsen kom i.
1 spsk af denne rub
blev forsigtigt lagt oven på farsen og klappet ind langs siderne
Bacon rundt om
Men denne gang kom jeg kødet i en kold gaskuglegrill, på indirekte varme.
Og stillede grillen til 200 grader.
Efter 60 minutter på denne måde var haren færdig ( det tager jo højst 5 minutter at få grillen varm 🙂 )
Efter 30 minutter begyndte jeg en gang hvert 10. minut, at hælde lidt af væden i fadet over baconen.
Altså ialt 3 gange.
4 gang der blev åbnet i grillen var det for at tage kødet ind fra grillen.
Inde havde jeg startet en opbagt sovs op og suplerede den op med væde fra fadet.
Sovsen blev lige siet for evt klumper inden den blev serveret til.
Glemte at tage billede af den. Men den ligner alle andre sovse 🙂
Jeg havde lavet en salat af radisser og rødspidskål og lidt grøn salat
Her er min tallerken
MUMS det blev SÅ lækkert.
Både rubben og svampene peppede i den grad en ganske almindelig hverdags ret op, så vi bare sad med salige smil om øjnene.
Og heldigvis havde jeg lavet en portion til 4 personer….så vi skal have resten idag 🙂