Grill Amok.dk

Flanksteak

 

En flankesteak rækker til ca 4-6 personer. De kan variere i størrelsen, så skal du have gæster, er det en god ide at beregne en flanksteak pr 4 personer.

Flankesteak er efterhånden blevet en populær spise.

I mange år blev kødet blot hakket og brugt til hakkebøf.

Årsagen var nok mest at kødet skal behandles på en speciel måde for at blive til en lækker spise.

Her vil jeg guide dig igennem til en succes.

Start med at marinere kødet (hvis du ikke har købt det færdig marineret)

Jeg bruger altid denne rub blanding fra Steven Raichlen.

DSC_0839.JPG-for-web-normal

Kødet bliver rubbet med lidt af denne, aftenen før jeg lægger kødet på grillen.

Start med at sætte din grill til en temperatur på 250 -350 grader.

Pladser kødet på direkte varme ( på gaskugle grillen sætter du tragten, som var det en vulkan)

DSC_0806.JPG-for-web-normal DSC_0807.JPG-for-web-normal

Giv det 4-6 minutter på hver side, gerne på direkte varme hele tiden.

4 minutter på hver side hvis du vil have kødet rigtig rødt, og 6 minutter på hver side, hvis du vil have kødet gennemstegt (svag rosa kerne). Tag kødet af drys lidt salt på og læg et viske stykke over i ca 3 minutter.

DSC_0821.JPG-for-web-normal DSC_0822.JPG-for-web-normal

Nu er du klar til at skære kødet ud.

Læg kødet så fibrene vender sådan, og skær kødet ud, som var det en røget laks

DSC_0827.JPG-for-web-normal-1311676293 DSC_0825.JPG-for-web-normal

Skær det i tynde, tynde skiver, på skrå, ellers kan man ikke tygge det
DSC_0828.JPG-for-web-normal-1311676527

Server kødet til eks hasselback kartofler og bønner eller flødestuvede kartofler, eller som her bare med en portion kartofler, en tomatsovs og en salat.

DSC_0830.JPG-for-web-normal DSC_0833.JPG-for-web-normal

Rigtig god fornøjelse.

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.