En flankesteak rækker til ca 4-6 personer. De kan variere i størrelsen, så skal du have gæster, er det en god ide at beregne en flanksteak pr 4 personer.
Flankesteak er efterhånden blevet en populær spise.
I mange år blev kødet blot hakket og brugt til hakkebøf.
Årsagen var nok mest at kødet skal behandles på en speciel måde for at blive til en lækker spise.
Her vil jeg guide dig igennem til en succes.
Start med at marinere kødet (hvis du ikke har købt det færdig marineret)
Jeg bruger altid denne rub blanding fra Steven Raichlen.
Kødet bliver rubbet med lidt af denne, aftenen før jeg lægger kødet på grillen.
Start med at sætte din grill til en temperatur på 250 -350 grader.
Pladser kødet på direkte varme ( på gaskugle grillen sætter du tragten, som var det en vulkan)
Giv det 4-6 minutter på hver side, gerne på direkte varme hele tiden.
4 minutter på hver side hvis du vil have kødet rigtig rødt, og 6 minutter på hver side, hvis du vil have kødet gennemstegt (svag rosa kerne). Tag kødet af drys lidt salt på og læg et viske stykke over i ca 3 minutter.
Nu er du klar til at skære kødet ud.
Læg kødet så fibrene vender sådan, og skær kødet ud, som var det en røget laks
Skær det i tynde, tynde skiver, på skrå, ellers kan man ikke tygge det

Server kødet til eks hasselback kartofler og bønner eller flødestuvede kartofler, eller som her bare med en portion kartofler, en tomatsovs og en salat.





















