Har du nogensinde prøvet at sætte tænderne i en god entrecote bøf? Det er sådan en lækker bøf. Den bliver dog bedst hvis den har en vis tykkelse....altså mere end 2 cm i tykkelsen, så du kan nå at få en ordentlig stegeskorpe på kødet. Det er bedst at stege den 1 minut på hver side på høj varme ved direkte varme, og så trække den ud på indirekte varme efterfølgende.
Idag skulle vi teste entrecote fra Mr Beef
Bøffene kom i morges og var pakket på køl


Den ene vejede 375 gram og den anden 325 gram så det var et par seriøse bøffer.
Jeg valgte at rubbe dem….man kan også bare nøjes med salt og peber….bare du ikke giver dem for meget salt, så saften trækkes ud.

Jeg valgte denne rub som passer godt til


I dag var det min Heatgrill og briketter der blev brugt til at grille bøfferne, jeg vælger nemlig at have grillen åbent mange gange undervejs, så bøfferne kan vendes ca hvert minut.
Ca ½ time før jeg havde grillen klar, blev bøfferne hevet ud af køleskabet, …..de har bedst af ikke at være alt for kolde når de skal på grillen.
Da briketterne var klar kom de på grillen inderst, og bøfferne kom på direkte varme ( ca 250 grader)

De blev vendt efter 1 minut og så snart der var stege skorpe på begge sider blev de hevet ud på indirekte varme.

Blev derefter vendt ca hvert 1½ minut en del gange. Da kernetemperaturen ramte 56 grader blev de hevet af ….vi vil gerne have dem gennemstegt….træk dem af et par grader før hvis du vil have dem rosa eller rød.
Jeg tror vores bøf var på grillen 12-13 minutter.

De fik lov at hvile mens jeg gjorde vores tallerkener klar
Min tallerken:

Salaten var lidt voldsom må jeg erkende, så for en gang skyld måtte jeg levne noget af det…..tror det var min ide med at komme en masse hindbær i der tippede

For bøffen……………..amen altså den var så mør og lækker, man kan virkelig smage det er velhængt kød, og den kunne sagtens stå alene.


Det bliver ikke sidste gang jeg skal have fingre i sådan en lækker sag.











