Man kan sagtens spise topskudene, af denne forhadte plante, brændenælden
Man skal gøre følgende:
– påføre sig gode gummi handsker ( de gule eller røde man kan bruge til at vaske op med, er super til arbejdet)
– man skal plukke/klippe dem så tidligt på dagen som muligt, og aldrig nogen, der står i fuld sol.
– man skal kun tage topskuddet.
– brug en saks til at plukke/ klippe toppen af med.
– undgå de brændenælde arter med de meget små blade.
– man skal ikke plukke dem, der står tæt ved fugle bade, foderpladser og indhegninger, for de er tit fyldt med fugle klatter.
– man skal huske at beholde handskerne på, til brændenælderne ligger i gryden.
Ok så har vi det på plads
Her viser jeg dig hvordan du kan lave en anderledes tzatziki
Til 4 personer eller 2, hvis du som os, spiser store portioner
– Klip en pæn portion brændenælde toppe ( ca 110 gram)
– 10 blade ramsløg eller 2 fed hvidløg ( bruger du hvidløg skal de presses)
– 1 dl græsk yoghurt 10 %
– ca 1 tsk citron
– ca 1 tsk olivenolie
– salt og peber
Skyl brændenælderne godt, helst i flere hold koldt vand, for der kan være mange små dyr på.
Kom dem i en gryde og kom koldt vand på
Lad dem koge i 2 minutter
hæld dem derefter over i en si/ sigte.
fyld en skål med koldt vand og dump dem der i.
Lad dem blive deri til de er helt kolde.
Imens skylles ramsløg/ renses hvidløg
Nu tages de kolde brændenælder op af vandet ( de brænder ikke mere) og vandet presses forsigtigt ud af dem.
Derefter hakkes ramsløg/ hvidløg og brændenælder
I en røreskål blandes yoghurt med citron og olie
Ramsløg og brændenælder kommes op i og røres med.
Smag til med salt og peber.
Her lidt foto og samme tekst 🙂
Skyl brændenælderne godt, helst i flere hold koldt vand, for der kan være mange små dyr på.
Kom dem i en gryde og kom koldt vand på
Lad dem koge i 2 minutter
hæld dem derefter over i en si/ sigte.
fyld en skål med koldt vand og dump dem der i.
Lad dem blive deri til de er helt kolde.
Nu tages de kolde brændenælder op af vandet ( de brænder ikke mere) og vandet presses forsigtigt ud af dem.
Derefter hakkes ramsløg og brændenælder
I en røreskål blandes yoghurt med citron og olie
Ramsløg og brændenælder kommes op i og røres med.
Smag til med salt og peber.
Idag blev det serveret som tilbehør til dette
Velbekomme