Har du lyst til bjesk.
Så har jeg lige et par opskrifter som jeg fik på Hirtshals museum
Hirtshals bjesk
1 del porse
1 del røllike
1 del enebær
1 del perikon
½ del blodrod
Museums Bjesk
6 dele blodrod
3 dele vild timian
1 del porse.
Klit bjesk
1 del røllike
1 del porse
1 del perikon
Ægte vendsyssel
1 del porse
1 del malurt
1 del enebær.
Tormentil ( blodrod)
Grav roden op i løbet af sommeren.
roden renses og skæres i skiver og dækkes med snaps
trækker i 14 dage og filtreres.
lagre jo længere jo bedre.
fortyndes med 3-4 snapseglas pr flaske.
Roden kan iøvrigt genbruges.
Hæld blot mere snaps på.
______________________________________________________________________________
Information hvis du skulle komme til Hirtshals
Hvis du skulle komme forbi Hirtshals og kan lide bjesk, så besøg Hirtshals museum – Sophus Thomsensgade 6 og medbring en flaske rød ålborg.
Når du har set det lille museum, tager du kontakt til kustoden og fortæller ham, at du gerne vil have en bjesk.
Han/ hun tager lidt snaps fra din flaske og spæder den medbragte flaske op.
Entreen kostede sidst jeg var der 10 kr, så….
Det største problem er, at de har ca 100 forskellige essenser at vælge imellem 🙂 🙂 🙂





