Grill Amok.dk

Bær gele tærte

DSC0361_3063-1024x683 (1)
Som nogle af jer måske godt ved, ja så elsker jeg at forfølge “skøre” ideer.
Så da jeg igår ville begynde operation “ryd op i bær fra sommeren 2014” i min fryser, fik jeg en ide til at lave en anderledes kage.
Kender du de der kager lavet af lagkagebund i forme, med en forhøjning i midten, så man kan vende bunden af bagværket om efter bagning og den så fremstår med en fordybning i midten?
Her kommer man så div fruger og evt fødeskum i.
Ja sådan en form har jeg ikke, men jeg fik da lige en ide til hvordan man kan lave det uden sådan en.
Først lavede jeg en lagkagedej.  Jeg brugte ½ mængde af min opskrift på lagkage bunde.
Derefter blev den hældt i en 26 cm kageform, og oven i satte jeg en ny kageform på  20 cm, som blev smurt godt i bundenog lags siderne.
Og så lavede jeg en fejl….. fandt jeg senere ud af…. jeg ville sikre mig den pressede dejen ned i midten så jeg kom vand (ca 1½ dl) i øverste bageform.
DSC0353_3055-1024x683
Da dejen havde bagt i 5 minutter tog jeg den inderste bageform ud af dejen, og opdagede at vandet havde fået dejen mast lidt for meget ud til siderne så den var ultra tynd i midten.
Da dejen var færdig bagt så den sådan ud.
DSC0354_3056-1024x683
Det lykkedes dog at få den bagt med kun en anelse hul ( du kan måske ane det øverst inden for kanten.
Så næste forsøg med at bage på denne måde bliver uden vand i den inderste form.
Imens havde jeg kogt ½ kg ribs og ½ kg solbær til de bristede og hældte det til afdrypning.
Det fik jeg ½ l saft ud af.
Det kom i en ny gryde, og sat til at koge.
Så snart det kogte blev 500 gram sukker tilsat og det fik lov at simre koge til det begyndte at tykne ….. det tog ca 9 minutter.
Så snart jeg var tilfreds med konsistensen kom jeg 1 tsk agar ager i den tyknede saft/gele og piske i 1 minut.
Derefter blev gryden taget af varmen og geleen fik lov at køle ned.
Da geleen var lidt mere end håndvarm blev den hældt i “hullet i kagen
DSC0360_3062-1024x683
Og fik lov at stå nogle timer så geleen kunne sætte sig og blive helt stiv.
Da jeg skar den ud så den sådan ud
DSC0364_3066-1024x683
Og blev serveret med cremefraiche
DSC0361_3063-1024x683

LÆRING til næste gang ... for sådan en kommer. 1 Jeg vil undlade, at komme vand i bageform 2.  kun fylde den ½ mængde gele i tærten. 
For ideen er god og smagen lige så. Men vil måske se endnu bedre ud med lidt creme eller flødeskum oven på geleen.


God bagelyst

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.