Grill Amok.dk

Æggemad til Påske

Denne ide til at smykke et æg stammer fra min mor.
Jeg har nydt den hvert år til Påske frokosten i hele min barndom og ungdom, og i mange år af mit voksne liv.
Derfor er dette indlæg til ære for min salige mor. 
Og en tak til min søster for lige at få de sidste ingredienser med :-)
Målene på ingredienserne er selvfølgelig afhængig af hvor mange æg du bruger, så smag dig frem

Jeg har taget udgang i 3 æg
Start med at koge det antal æg du skal bruge.
Pil dem og find et urtekniv frem og skær en anelse af de toppe der er runde
1-_DSC0082_8091 1-_DSC0084_8093
Skær trekantede takker rundt om dine æg
1-_DSC0086_8095 1-_DSC0087_8096
Træk stykkerne fra hinanden, og tag blommerne ud
1-_DSC0088_8097 1-_DSC0089_8098
Kom blommer og det afskårede hvide stykker i en skål
1-_DSC0091_8100
Mos dem så godt du kan med en gaffel, og tilsæt
Et par stænk engelsk sauce
1-_DSC0092_8101
½-1 tsk groft sennep
1-_DSC0093_8102
1 tsk ketchup ( kan være en alm, men denne var hvad jeg lige havde hjemme)
1-_DSC0094_8103
Rør det godt sammen
1-_DSC0095_8104
Tilsæt så lidt aiola eller alm mayonnaise ca 1 spsk …det må endelig ikke blive tynd i koncistensen
1-_DSC0096_8105
Og et par stænk tabasco
1-_DSC0097_8106
Rør det rigtig godt sammen, og smag den efter.
Den skal smage som om der er lidt bid i den.
Kom det eks i en tyllepose og sprøjt det ned i hviderne
1-_DSC0099_8108
Pynt dem med hvad du har af pynt
Her blev det lidt purløg og ørredrogn….men de kan sagtens stå alene 🙂
1-_DSC0100_8109
Idag blev de suppleret med lidt ekstra…. nemlig lidt gode grønlandske rejer
1-_DSC0105_8114

God fornøjelse

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.