Så kom weekenden hvor man igen kan blive inspireret af det overdådige udbud 33 af landets dygtigste mad producenter leverer i de danske butikker.
I år var temaet Mormormad og lige inden for døren fandt jeg Malou madbloggeren Klidmoster i det fineste mormor look.
 
 
Her kunne man købe en sildemad og en snaps, eller mormor kage og en kop kaffe, som hendes med blogger stod bag.
Der var ialt 40 borde at blive inspireret ved. Men jeg har valgt at skrive om et mindre udpluk af dem.
Jeg kom forbi bordene som repræsenterede Ø specialisterne og her fik jeg en god snak med Bjarne Ottesen der står bag Endelave Seaweed Aps.
Han er oprindelig efterskoleforstander, men valgte ølivet for 13 år siden og står nu bag foreningen Smag på Endelave som har lavet en masse initiativer så som tanghøstning og forarbejdelse og sennep
 
  
  
 
Du kan læse mere om ham her http://endelave-seaweed.dk/
Jeg fandt så også ud af han lige er kommet på facebook, så jeg håber han vil vise mig og andre vejen til at bruge tang noget mere i madlavningen.
Faktisk var jeg besluttet sidste år på at begynde at høste min egen tang, men sygdom i familien gjorde at jeg ikke kom igang.
Men til foråret ja så starter jeg.
Et andet sted i lokalet er Østjyllands spisekammer. Bag dette initiativ står det historiske køkken, som holder til på Dansk landbrugs museum  ved Auning.
Her er temaet

Her kan man opleve hvad mormor fandt på at servere ,når pengene var små og der ikke var tilstrækkeligt med råvarer.
Her skal man blindsmage forskellige ting og give et bud på hvad man spiser.
Og helt ærligt det var nu ikke så ringe.
 
 
Kalø økologisk landbrugsskole er også repræsenteret og her kan du idag møde Franck Erichsen (bonderøven) i samtale køkkenet og i morgen Anne Hjernøe.
De kommer og snakker om maden i ridehuset. Og her kan du blande dig i debatten.
Jeg ærgrer mig over jeg ikke har tid i dag og i morgen for det kunne nu have været interessant at få deres vinkel på maden med. Det foregår mellem kl 13 og 14.

Jeg var også forbi sønderjysk kål, og fik mig noget inspiration til at bruge kål meget mere, så det smitter nok af på mine fremtidige retter
 
 
Her er smagsprøver på kylling frikadeller med kål i farsen
 
 
Efter et par timer i godt selskab og med god musik

besluttede jeg at tage hjem igen.
Og mens jeg med tungt læsset rygsæk gik over mod bilen så jeg over på arken og så det mylder der i disse dage hygger sig derovre

Hjemme igen blev lækkerierne pakket ud.
Sild fra Lykkeberg 🙂

Tang og sennep fra endelave og et lille glas surdej fra kalø økologisk landbrugsskole, og en lækker oksespegepølse fra hanegal

Surkål fra sønderjysk kål

Tangchips fra endelave og ost røget på havrehalm fra  naturmælk.

Så er du lige nu i nærheden af Århus, kan jeg varmt anbefale dig at stikke næsen inden for i Ridehuset og lade dig inspirere.













