Grill Amok.dk

Årets madmesse i Ridehuset i Århus 2014

Så kom weekenden hvor man igen kan blive inspireret af det overdådige udbud 33 af landets dygtigste mad producenter leverer i de danske butikker.
I år var temaet Mormormad og lige inden for døren fandt jeg Malou madbloggeren Klidmoster i det fineste mormor look.
DSC_0001 DSC_0002
Her kunne man købe en sildemad og en snaps, eller mormor kage og en kop kaffe, som hendes med blogger stod bag.
Der var ialt 40 borde at blive inspireret ved. Men jeg har valgt at skrive om et mindre udpluk af dem.
Jeg kom forbi bordene som repræsenterede Ø specialisterne og her fik jeg en god snak med Bjarne Ottesen der står bag Endelave Seaweed Aps.
Han er oprindelig efterskoleforstander, men valgte ølivet for 13 år siden og står nu bag foreningen Smag på Endelave som har lavet en masse initiativer så som tanghøstning og forarbejdelse og sennep
DSC_0003 DSC_0004 DSC_0005 DSC_0006
Du kan læse mere om ham her http://endelave-seaweed.dk/
Jeg fandt så også ud af han lige er kommet på facebook, så jeg håber han vil vise mig og andre vejen til at bruge tang noget mere i madlavningen.
Faktisk var jeg besluttet sidste år på at begynde at høste min egen tang, men sygdom i familien gjorde at jeg ikke kom igang.
Men til foråret ja så starter jeg.
Et andet sted i lokalet er Østjyllands spisekammer. Bag dette initiativ står det historiske køkken, som holder til på Dansk landbrugs museum  ved Auning.
Her er temaet
DSC_0008
Her kan man opleve hvad mormor fandt på at servere ,når pengene var små og der ikke var tilstrækkeligt med råvarer.
Her skal man blindsmage forskellige ting og give et bud på hvad man spiser.
Og helt ærligt det var nu ikke så ringe.
DSC_0009 DSC_0011
Kalø økologisk landbrugsskole er også repræsenteret og her kan du idag møde Franck Erichsen (bonderøven) i samtale køkkenet og i morgen Anne Hjernøe.
De kommer og snakker om maden i ridehuset. Og her kan du blande dig i debatten.
Jeg ærgrer mig over jeg ikke har tid i dag og i morgen for det kunne nu have været interessant at få deres vinkel på maden med. Det foregår mellem kl 13 og 14.
DSC_0012

Jeg var også forbi sønderjysk kål, og fik mig noget inspiration til at bruge kål meget mere, så det smitter nok af på mine fremtidige retter
DSC_0016 DSC_0017
Her er smagsprøver på kylling frikadeller med kål i farsen
DSC_0013 DSC_0010
Efter et par timer i godt selskab og med god musik
DSC_0018
besluttede jeg at tage hjem igen.
Og mens jeg med tungt læsset rygsæk gik over mod bilen så jeg over på arken og så det mylder der i disse dage hygger sig derovre
DSC_0019
Hjemme igen blev lækkerierne pakket ud.
Sild fra Lykkeberg 🙂
DSC_0020
Tang og sennep fra endelave og et lille glas surdej fra kalø økologisk landbrugsskole, og en lækker oksespegepølse fra hanegal
DSC_0021
Surkål fra sønderjysk kål
DSC_0022
Tangchips fra endelave og ost røget på havrehalm fra  naturmælk.
DSC_0023

Så er du lige nu i nærheden af Århus, kan jeg varmt anbefale dig at stikke næsen inden for i Ridehuset og lade dig inspirere.

Forsat god lørdag

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.