Nu er hyldeblomsterne klar til brug

Og dem kan man lave både saft og likør på. Her er min likør opskrift.
Pluk dem så tidligt på morgenen, som muligt, så du undgår, der er alt for mange dyr i dem, og når du begynder at klippe, så tjek grenene på bagsiden for dyr.
Fyld et glas med blomster. Klip af, så der er så lidt stængel med som muligt.
Du skal bruge 7 store skærme til ½ l sylteglas og ca ½ l vodka
Tilsæt en spiseske honning og en flækket vanilje stang og lidt revet citronskal maks ½ tsk til en flaske

Fylder op med vodka og lader trække 1-2 måneder.
Sådan så glasset ud, da det blev hentet frem fra sit mørke:

op i saftposen
Og saften vælter ned i fadet

Lad det hænge 1 time og knug derefter bunden af saftposen svagt.
Tilsæt ekstra honning, så det smager let sødt.
Rør det let op og kom likøren på et nyt rengjort glas/flaske.
Vaklede i ca 10 minutter, om jeg skulle komme vanille stykkerne i igen, men valgt at lade være.
Så en etikette på, og tilbage i mørket, hvor den først kommer frem fra igen, når vinter sneen ligger, som et tykt tæppe udenfor.










