For et par uger siden rendte jeg over en kasse med flotte mørbrad med bimørbrad i Bilka.
Så nu er der rg lejlighed til at “lege” lidt med nogle af dem.
Idag blev det denne indbagte mørbrad.
Jeg brugte
1 stor mørbrad med bimørbrad
salt til at rubbekødstykket med
1 spsk god rub
350 gram hakket svinekød
Butterdej
2 tsk chia frø
1 spsk ølandshved
1 æg
10 gram hjemmerøget Karljohan svampe pulver
20 gram alm Karl Johan svampepulver
3 fed fint hakket hvidløg
1 stort fint hakket skalotteløg
1½ tsk tangsalt
1 æg til pensling
Er du ikke svampejæger kan du sagtens bruge champignon, smagen ændre sig dog i forhold til mit oplæg.
Hvis du vælger champignon skal du bruge 200 gram fint snittede skiver, som lige bliver svitset af på en pande og kølet ned, inden du kommer dem i farsen.
Tangsalt kan skiftes ud med 1 tsk alm fint salt.
Jeg startede med at fjerne hinder og bimørbrad.
Skar derefter enderne af så stykket blev lidt mere rektangulært.
Derefter kom jeg det rensede stykke på et let lag af groft salt og dryssede med let hånd groft salt på de andre sider.
Satte det på køl i 1½ time.
Imens blev resten af kødet der var over hakket, og blandet med 350 gram hakket svinekød.
så der ialt var ca 500 gram hakket kød.
blandede chia frø, svampepulver, fint hakket hvidløg, finthakket skallotteløg , og æg i farsen.
Rørte det godt igennem og tilsatte derefter melet.
Igen en god omrøring, og så blev det lagt på køl.
Da mørbradstykket havde suget salt i 1½ time blev det tørret af og lidt rub blev drysset ud over alle flader.
Nu var det butterdejen der skulle rulles ud.
Og halvdelen af farsen blev lagt på og formet så det passede med mørbradstykket.
Dernæst blev resten af farsen formet og lagt ovenpå.
Butterdejen blev rullet omkring og klippet til så det passede.
Den side af butterdejen der først blev lagt op blev penslet med et sammenpisket æg.
Derefter kom jeg den anden side over så den kunne klistre sammen.
Hele overfladen og især sprækkerne fik derefter et pænt penselstrøg af æggemassen.
Inden jeg penslede hele overfladen kom jeg “pakken i et smurt fad.
Fik ca 1 time på grillen ved 200 grader på indirekte varme.
Serveret med kartoffelmos og salat