Grill Amok.dk

Indbagt svinemørbrad

For et par uger siden rendte jeg over en kasse med flotte mørbrad med bimørbrad i Bilka.
Så nu er der rg lejlighed til at “lege” lidt med nogle af dem.
Idag blev det denne indbagte mørbrad.
Jeg brugte
1 stor mørbrad med bimørbrad
salt til at rubbekødstykket med
1 spsk god rub
350 gram hakket svinekød
Butterdej
2 tsk chia frø
1 spsk ølandshved
1 æg
10 gram hjemmerøget Karljohan svampe pulver
20 gram alm Karl Johan svampepulver
3 fed fint hakket hvidløg
1 stort fint hakket skalotteløg
1½ tsk tangsalt
1 æg til pensling

Er du ikke svampejæger kan du sagtens bruge champignon, smagen ændre sig dog i forhold til mit oplæg.
Hvis du vælger champignon skal du bruge 200 gram fint snittede skiver, som lige bliver svitset af på en pande og kølet ned, inden du kommer dem i farsen.
Tangsalt kan skiftes ud med 1 tsk alm fint salt.

Jeg startede med at fjerne hinder og bimørbrad.
12771565_1261461213867429_2543425280309450968_o 12419236_1261461210534096_7063854322814393597_o

Skar derefter enderne af så stykket blev lidt mere rektangulært.
Derefter kom jeg det rensede stykke på et let lag af groft salt og dryssede med let hånd groft salt på de andre sider.
12719082_1261461443867406_446561443036781491_o
Satte det på køl i 1½ time.

Imens blev resten af kødet der var over hakket, og blandet med 350 gram hakket svinekød.
så der ialt var ca 500 gram hakket kød.
blandede chia frø, svampepulver, fint hakket hvidløg, finthakket skallotteløg , og æg i farsen.
Rørte det godt igennem og tilsatte derefter melet.
Igen en god omrøring, og så blev det lagt på køl.
12671643_1261461447200739_5979624700848512594_o 12771907_1261461457200738_305805306368349549_o

Da mørbradstykket havde suget salt i 1½ time blev det tørret af og lidt rub blev drysset ud over alle flader.
12771801_1261461667200717_4061316186158765455_o
Nu var det butterdejen der skulle rulles ud.
Og halvdelen af farsen blev lagt på og formet så det passede med mørbradstykket.
Dernæst blev resten af farsen formet og lagt ovenpå.
12783711_1261461657200718_7844701518563864739_o 12779115_1261461663867384_5315552799354796286_o 12747480_1261461813867369_8117600700175170185_o
Butterdejen blev rullet omkring og klippet til så det passede.
Den side af butterdejen der først blev lagt op blev penslet med et sammenpisket æg.
Derefter kom jeg den anden side over så den kunne klistre sammen.
12748069_1261461810534036_7478994778724036885_o
Hele overfladen og især sprækkerne fik derefter et pænt penselstrøg af æggemassen.
Inden jeg penslede hele overfladen kom jeg “pakken i et smurt fad.
12747939_1261461773867373_1918899865349178600_o
Fik ca 1 time på grillen ved 200 grader på indirekte varme.
12778802_1261461907200693_1616549401140595014_o
Serveret med kartoffelmos og salat
12779245_1261461927200691_2626229097648552285_o

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.