På foodmessen i Århus i efteråret var jeg forbi standen med Sønderjydsk kål, og fik fat i en dåse med surkål.
Igår fik jeg endelig lavet en ret med denne herlige spise.
Det kan være lidt vanskeligt at opdrive surkål i dk, men jeg kan da oplyse at skulle du få lyst til at gøre mig kunsten efter, kan man købe dem her skriv surkål i søgefeltet, og du bliver guidet frem 🙂
Før Jul havde jeg fået fat i ferske svineskanker hos mit lokale slagteri.
De andre lavede jeg sylte med, men der var en tilbage i fryseren.
Tyskerne har en ret de kalder eisbein mit sauerkraut, og denne ret jeg lavede igår er lidt som det.
Jeg startede med at komme 2 øl i en gryde og så fandt jeg hvad jeg havde af friske krydderier i haven.
Fantastisk at man her i januar kan finde både timian, løvstikke, rosmarin og merian i haven.
Øllene var henholdsvis en nisse ølog en juleøl fra thisted jeg havde over efter julen.
Porter kan også bruges.
Øl og krydderier blev sat over med skanken.
Den blev vendt om efter små 25 minutter og fik ialt knap 50 minutter ved svag varme.
Derefter hev jeg skanken op af væden og lod den trække til den var blevet kold.
Jeg havde lyst til at rodere den, så jeg fandt min rorere kurv frem, for benet i midten ville ellers umuliggøre mit projekt 😉
Det kneb lidt med at få denne skank, til at kunne være i kurven, men ved at lave et snit ind til benet i den ene side, kunne jeg med lidt pres klare, at få den til at makke ret 🙂
Så kom jeg den på min gaskuglegrill ved 200 grader i 40 minutter, og efterfølgende ved fuld skrue i 20 minutter.
Så så den sådan ud
Der hang lidt af sværen ved i kurven men det kunne da sagtens pilles af efterfølgende.
Mens skanken rotterede på livet løs fik jeg kogt kartofler og lavet de lækre surkål efter opskriften bag på dåsen
Og så kunne vi spise
Jeg lavede en bette film af grillningen.
Pga stormen måtte det foregå i laden, så filmen er lidt mørk, men jeg håber du kan se den tydeligt nok alligevel.