Man kan bruge en lammekølle på mange måder.
Man kan foreksempel skære den ud og bruge den til kebab.
Jeg har beskrevet kebab flere gange men her er en hurtig gennemgang af, hvordan jeg gjorde.
Først blev benet fjernet.

Dernæst blev hinder og sener på overfladen trimmet væk, og kødet skåret i tynde skiver

I Julegave havde jeg fået nogle spændende krydderiblandinger og 25 gram af denne pose blev udblødt med noget af den olivenolie, der udgjorde marinaden

Selve marinaden bestod af
7½ dl græsk yoghurt
2 dl olivenolie
25 gram Fajita
Det hele blev rørt godt igennem og kødet blev placeret i marinaden

Låg på og så i køleskabet i 24 timer eller mindst natten over.

Jeg besluttede mig for at grille det ved lav varme, over mange timer, så jeg var igang allerede næste formiddag.
For nogle år siden, var jeg heldig at kunne købe sådan et spid

Det bruger jeg altid ,når jeg laver kebab.
Dog var kødmængden lige rigelig til, at spidet kunne have brættet på, så efter lidt rumsteren i grillskabet fandt jeg nogle grillark, og tænkte hvorfor ikke.
I vand med dem og så på spidet


For at sikre kødet ikke bliver tørt, kommer jeg altid bacon omkring….man kan vel også bare pensle kødet med jævne mellemrum.

Som sagt, valgte jeg at lave det på low and slow, så min kamado gril blev sat til 100 grader, og spidet blev sat på indirekte varme, med vandbad over kullene.

Først fik det 6 timer.
Da var kernetemperaturen nået 71 grader i kødet.
Derefter blev temperaturen hævet til 215 grader og kødet fik en lille time mere, til det havde nået en kernetemperatur på 82 grader.

Mens kødet lå på grillen lavede jeg en portion tortilla dej og ordnede salat til rullerne.
og lige inden kødet skulle af, lavede jeg tortillaerne på min støbejerens pande på gaskuglegrillen.
Og så kunne vi spise


Kategori:












