Grønkålen strutter flot rundt omkring her om vinteren.
Ved du at du kan lave en super lækker pesto af den?
4 personer. Tilberedning ca. 20 min.
400 gram grønkål
100 g parmesan
50 g pinjekerner, ristede
2 fed hvidløg
1 chili af ønsket styrke …..jeg bruger styrke 4 for jeg kan ikke klare de stærke.
1 dl olivenolie
salt og peber
500 g pasta
2 tomater, i tern
Pasta til 4 personer.
Rib og skyl grønkålen og kom den i en gryde med kogende vand.
Kog vandet op og tag så grønkålen op, afkøl og afdryp godt.
Gem et par øseskeer grønkål vand til at dampede grønkålen i.
Varm lidt olie op på en stor pande, tilsæt fint snittet hvidløg og chili og vend kålen heri.

Tilsæt lidt vand og damp kålen mør, det tager ca 30 minutter
Blend kålen med pinjekerner og olie og smag til med reven parmesan, salt og peber.
Kog pastaen, afdryp og vend med grønkålpesto.

Drys med tomat i tern, lidt ristede pinjekerner og server parmesan til.
Jeg serverede den dag grillet medister til.
1 stk medister omviklet med bacon

blev lagt på citygrillen ved 200 grader på indirekte varme i ca 25 minutter.

Vi kunne dog overhovedet ikke smage, at der var grønkål i, så kan du ikke lide smagen af grønkål, er dette et super alternativ, til at bruge den jernholdige plante i din vintermad.
Velbekomme












