Grill Amok.dk

Yderlår i rømertopf

 

Igår lavede jeg en ret af et stykke yderlår fra køllen på et krondyr.

Men retten kan laves af alle typer yderlår fra klovdyr. Så har du et stykke muh eller mæh kan du også bruge det 

Denne ret er lavet af ½ kg yderlår og rækker til 3-4 personer.

Skær yderlåret i meget tynde skiver

DSC_0031.JPG-for-web-large-1361709994

Bank skiverne fladere med en kødhammer og vend dem i mel og brun dem af på en varm pande

DSC_0034.JPG-for-web-large-1361710019

Kom dem i en Römertopf ( husk at sætte Rømeren i vand i 20 min først )

DSC_0039.JPG-for-web-large-1361710056

Sauter et stort hakket løg i en passende mængde fedtstof

DSC_0037.JPG-for-web-large-1361710092

Søren fandt sådan en flot bakke til en tyver

DSC_0035.JPG-for-web-large-1361710126

De blev renset og skåret i passende stykker og hældt i panden til løgene

DSC_0040.JPG-for-web-large

fik ca 3 minutter ved rimelig høj varme og en sjat ( ca 1½ dl) piskefløde blev tilsat, sammen med en stor spsk islandsk tangsalt, og 1 spsk tørret knust Karl Johan pulver.

DSC_0041.JPG-for-web-large-1361710179

som efter et hurtigt opkog blev hældt over kødet

DSC_0042.JPG-for-web-large-1361710203

På med låget og i ovnen på nederste hylde i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca 1½ time. ( bruger du okseyderlår skal retten helst have 1 3/4 time eller steges ved højere temperatur )

DSC_0043.JPG-for-web-large-1361710291

Smag til med mere salt og evt peber.

Her serveret med en kartoffelmos til

DSC_0046.JPG-for-web-large-1361710318

Let og lækker hverdagskost

DSC_0047.JPG-for-web-large-1361710349

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.