Igår lavede jeg en ret af et stykke yderlår fra køllen på et krondyr.
Men retten kan laves af alle typer yderlår fra klovdyr. Så har du et stykke muh eller mæh kan du også bruge det
Denne ret er lavet af ½ kg yderlår og rækker til 3-4 personer.
Skær yderlåret i meget tynde skiver
Bank skiverne fladere med en kødhammer og vend dem i mel og brun dem af på en varm pande
Kom dem i en Römertopf ( husk at sætte Rømeren i vand i 20 min først )
Sauter et stort hakket løg i en passende mængde fedtstof
Søren fandt sådan en flot bakke til en tyver
De blev renset og skåret i passende stykker og hældt i panden til løgene
fik ca 3 minutter ved rimelig høj varme og en sjat ( ca 1½ dl) piskefløde blev tilsat, sammen med en stor spsk islandsk tangsalt, og 1 spsk tørret knust Karl Johan pulver.
som efter et hurtigt opkog blev hældt over kødet
På med låget og i ovnen på nederste hylde i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca 1½ time. ( bruger du okseyderlår skal retten helst have 1 3/4 time eller steges ved højere temperatur )
Smag til med mere salt og evt peber.
Her serveret med en kartoffelmos til
Let og lækker hverdagskost