Koteletter i fad er en super nem og god menu, som kan varieres i det uendelige og som altid er et hit her i huset.
Det kan laves i forvejen og så bare varmes ved 200 grader i ½ times tid ( den tid det tager at koge risene)
Til 4 personer:
4 koteletter af rimelig størrelse eller 8 små.
og så mine faste ingredienser
1 ds hakket tomater
2 -3 dl madlavnings fløde
2-3 grofthakkede løg
1-3 hakkede hvidløg
lidt fedstof til panden
Salt og peber.
og meget gerne 200 gram champignon
og har jeg lidt forskellige grøntsagsrester, kommer jeg dem med i retten.
Jeg starter med at krydre koteletterne.
Her var det med denne
Men bare salt og peber kan sagtens være nok.
Nu sættes koteletterne tilbage i køleskabet ½ time, så smagen lige kan trænge lidt ind i kødet.
Lige inden koteletterne ryger på grillen, laver jeg grøntsagerne klar.
Først vender jeg tragten på grillen til direkte varme
Og kommer koteletterne på og får et minut på hver side
Og lægges i et fad med låg
Så stilles panden på grillen.
Har man ikke lige gourmet panden, kan man gøre sådan ( jeg brugte panden fra citygrillen til at vise det med)
Hvis du kikker godt efter dækker den ikke helt ud på de 3 ben så har du blot sat risten på kan du bruge en anden lidt mindre pande.
Nu kommer du først lidt fedtstof på panden og tilsætter løg og hvidløg
Når de er brunet af tilsætter du resten af dine grøntsager.
Idag blev det mark champignon lidt peberfrugt og en rest forårsløg.
efterfulgt af en rest hakkede oliven og de hakkede tomater og madlavningsfløden
Rør godt rundt i det og smag til med salt og peber, så snart det koger/bobler, tages det af og hældes over koteletterne
Vend tragten til indirekte varme og sæt varmen til 200 grader, kom låget på fadet og giv det 45 minutter på grillen
Server ris til