Grill Amok.dk

Vildtragout på Bon-Fire

1005293_10201571158145248_578806552_n

Idag skulle vi have bålmad.

For jeg havde lyst til vildt kød, og en pakke med ca 500 gram ureelle stykker vildt kød, lå og skreg i fryseren på at blive spist.

Her til morgen blæste det vildt meget, så der gik tid, med at finde et egnet sted, til at starte mit bon-fire op.
Selv om vi ikke har afbrændings forbud her, er der godt nok ved at være tørt, rundt omkring, så jeg ville ikke tage nogen chancer.
Jeg fandt en plads, satte en spand med vand klar til hvis, og sad ved bålet, den tid bålet kørte. Faktisk en herlig måde at komme ned i gear på, hvis man som jeg, ikke ret godt kan sidde stille, ret længe af gangen 🙂
Nå men her er opskriften jeg brugte:

  • 500 gram vildtkød skåret i tern
  • 1 god klat smør
  • 300 gram løg skåret i tern
  • 150 gram gulerødder skåret i tern
  • 1 solo hvidløg skåret i meget små tern ( kan udelades hvis man ikke kan lide hvidløg)
  • 5 dl vildt bouillon ( har du ikke det, kan okse bouillon bruges)
  • 1½ dl god rødvin
  • 1-2 spsk hvedemel
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 kviste timian
  • 200 gram svampe
  • knap 1 spiseske Karl Johan pulver ( kan udelades hvis du ikke har det)
  • Salt og peber

Start med at gøre alle ingredienser klar.
Derefter gøres bålet klar
Tænd bålet
DSC_0001 DSC_0003 DSC_0004
Andre vigtige ting
Handsker med langt skaft, og en lang grydeske, hører til mine foretrukne redskaber
DSC_0007 DSC_0010
Når bålet er klar
DSC_0020

hænges gryden på krogen, og justeres ind, så den får max varme.
Smørret smeltes og kødet brunes af

DSC_0011

Og tages så op af gryden ( har du en hulske, er den super, til at tage kødet op med)
Grøntsagerne kommes i, og dem giver du ca 5 minutter, mens du rører jævnligt i gryden, måske skal du flytte gryden lidt højere op, alt efter hvor varmt dit bål er.
DSC_0012

Strø melet ud over grøntsagerne, og rør om, til melet er suget ind.
Tilsæt så bouillon, rødvin, krydderurter og rør det igennem.
Tilsæt derefter kødet, og rør igen.
Har du tørrede Karl Johan kan du morte dem, eller komme dem i en billig kaffekværn, og så har du Karl Johan pulver, og har du ingen, så overlever retten sørme også uden.
DSC_0001

Når det hele igen koger, rykker du gryden op, så den kun lige snurrer, og ligger låg på.

DSC_0023

Tjek jævnligt, om der skal rykkes på højden.
Giv retten ca 1 time, eller til kødet er mørt, og tilføj så rengjorde svampe, der lige er svitset af på panden.
Her blev det de sidste svampe, fra efterårets svampejagt, der blev brugt ( godt det snart er svampetid igen 🙂
Smag retten til med salt og peber.

DSC_0003

Server den med kartoffelmos, eller ris eller, som her brasede kartofler.

DSC_0006

PS denne ret vinder smag, ved at blive lavet tidlig på dagen, og så stå og trække nogle timer, for derefter, at blive genopvarmet, lige før man skal spise.

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.