Grill Amok.dk

Varmrøget ørred på Traeger pro 22

Min dejlige mand tog i sidste uge ud og fiske sammen med nogle kolleger, ( jo de holdt god afstand :-) ) og kom hjem med denne dejlige ørred.
Efter han havde fjernet hovedet kom den i fryseren til igår hvor den blev lagt til optøning.
I dag blev den så gjort klar til et par lækre varmrøgede ørredsider.

Først blev ørreden delt og alle ben blev fjernet, og nej jeg er godt nok ikke en ørn til at filetere og udbene fisk, så lige så pæne, som dem man kan købe færdig,  blev den nu ikke.
Havde nok været lidt nemmere, hvis jeg havde bedt Søren om at lade hovedet blive på (Note til mig selv!!!)
Faktisk findes der en rigtig god film om hvordan man filetere runde fisk, så som laks og ørred på Youtube
Den film har jeg lagt i bunden af mit indlæg 😀

Når fisken er fileteret drysser jeg  hver side med:
2 tsk salt
2 tsk sukker
Og lader dem trække minimum 2 timer.
Nu skylles grundigt og tørres i køkkenrulle eller et gammel viskestykke.
Stilles derefter igen  på køl et par timer, så de lige tørrer lidt mere.
Derefter blev en plade med huller penslet godt.

Her kan du også bruge træplanker der sælges i div byggemarkeder til det samme. 
Vælger du en træplanke, så husk at den skal ligge i vand i 2 timer, ( eller hvad der evt er anbefalet på pakken) inden du kan sætte den i grillen.

Ørredsiderne blev lagt oven på.
Da jeg stod med 2 sider valgte jeg at krydre dem på  forskellige måder:
Den ene blev penslet med honning, og fik drysset lidt revet citronskal og hakkede mandler over.

Den anden blev penslet med ramsløgsolie, og fik forskellige krydderier, så som peber, fennikel, spidskommen og meget andet, og nej jeg har ikke nogen mål på det , men du skal blot gå efter smage du godt kan lide til din fisk.
Og har du ikke lige ramsløgsolie så brug en god olie du kan lide.
Ellers har jeg en opskrift liggende her

Grillen starter du først op på 148 grader.
Imens tog jeg ørredsiderne ud af køleskabet og gjorde de ingredienser de skulle smøres/ drysses med klar
Når grillen har nået 148 grader skruer du om til smoke, og venter på den falder til 90 grader (  imens du venter kan  du lige gør din ørredside/r klar med hvad du vælger, at smøre dem med og drysse på. )
Jeg starter grillen på den måde af 2 årsager.
1) grillen får bedre gang i træpillerne
2) jeg får mere røg på fisken 😉

stik termometer i ørreden og kør den til en kernetemperatur på 47 – 52 grader efter temperament.
Det tager alt efter tykkelse, mellem 20  og 45 minutter
Her lader jeg den stå nogle timer så røgen kan trænge endnu mere ind i kødet, men det kan sandelig også serveres varmt.
I aften skal den ene serveres med avocado, og hvad jeg ellers finder på 🙂

Lidt billeder:
Den skønne ørred efter optøning

Ikke helt så pænt fileteret

Først drysset med salt og sukker

Skyllet og tørret

Ind i grillen ved 90 grader

I med termometer

25 minutter senere ( de havde nået henholdsvis 47 og 49 grader)

Nu skal de hvile til den ene skal serveres i aften, den anden fryser jeg ned til en anden dag.

Velbekomme

Lidt info.
Det tog 9 minutter at få grillen op på 148, og ca lige så lang tid at få den ned på 90 grader igen.
Selvfølgelig kommer det an på vejr og vind.
Idag var det rimelig lunt, hvor grillen står og ikke nogen vind.

Her lige en film om filettering, jeg har fundet på Youtube

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.