Grill Amok.dk

Pillegrillen Traeger Pro 22

Jeg har længe ønsket mig en grill der kunne bruges til at lave low and slow mad, med masser af røg.
Så da vi opdagede et godt tilbud i Påsken sprang jeg til.
I sidste uge landede så denne grill på matriklen.

Det lykkedes mig gamle kone at samle den alene på knap 1 time.

Den har et par godt tænkte anderledes ting, end min anden pillegrill.
Men også enkelte begrænsninger.
Eks kan man let tømme træpiller i kammeret med en anden slags træpiller via denne luge, på bagsiden af pillekammeret
Smart hvis jeg ønsker en anden røgsmag i kødet, end de piller,  der var brugt til sidste grillning

Termperaturstyringen skal man så lige vænne sig til i denne udgave af Pro serien.
Den fungere lidt som et komfur, altså du kan ikke flytte temperaturen eks 1 eller 5 grader af gangen.
Men den er faktisk styret til at ramme de temperaturer jeg rent faktisk normalt bruger ( dog har jeg aldrig grillet noget ved 162 grader, men det kan da være jeg kommer til det )
Smoke ligger på ca 70 grader, og High ligger på ca 230 grader.

Der medfølger 2 termometre til at stikke i kødet.
Og her er der også tænkt på en måde at undgå at ødelægge snoren
I siden ved siden af styringen er der et gummi perforeret hul man kan stikke termometeret ind igennem,
Det er smart synes jeg,
Faktisk kan man også hive den anden del af ledningen ind gennem hullet, hvis man nu ikke vil fjerne termometeret fra kødet.
Det fandt jeg ud af igår aftes 😀
Men så skal man nok ikke have to termometre igang på en gang., hvis man vil lave den manøvre.
Eneste minus er at man hver gang man vil tjekke kødets temperatur skal trykke på probe selektor for at få vist temperaturen i få sekunder.
Og har du 2 termometre i skal du trykke et tryk for at få temperaturen på probe 1 og 2 tryk for at få temperaturen på probe 2.
Men det kan jeg sagtens leve med.


Så kommer spørgsmålet, kan den flammegrille ?
Nej, men det har jeg jo flere andre grill der kan, så den funktion mangler jeg ikke.

Så skulle den testes,
Lørdag formiddag blev grillen lige brændt igennem på High for at fjerne evt metalrester.
Manualen sagde 45 minutter, jeg gav den for en sikkerhedsskyld 1½ time.
Så blev den støvsuget og tørret af og var klar til at blive brugt.
Forede dog lige pladen med lidt kraftig staniol, ikke at det er et must, men gør det noget nemmere at holde pladen ren 😉
Nu var det tæt på frokost tid, så hvorfor ikke servere

Her lidt om hvordan du gør
Start grillen og sæt den på 176 grader

Smør en kokotte eller metalmuffinform godt med olie sæt en skive bacon langs kanten, og kom et stykke tilskåret sandwich brød i bunden

kom et æg og salt peber og evt lidt karry oven på.

Ind i grillen når den klar.

Havde jeg brugt eks en metalmuffinform skal skulle de have ca 20 minutter, men disse i kokotter skulle have ca 30 minutter ( det tager længere tid at varme dem op )
Så var de klar

Næste projekt var en kylling


Igen perfekt resultat.
Hmmm hvad så med en brisket.
Selve opskriften på at lave brisket finder du her
Tænkte jeg giver den da lige først 2 timer på smoke…tror så nu det slet ikke havde været nødvendig

Og derefter satte jeg temperaturen til 107 og satte termometer i.

Da den nåede 76 grader kom jeg den i et fad og pakkede den med smør og staniol, jeg ved godt de professionelle bruger butcher papir, men det ejer jeg så ikke.


Og da den var nået 96 grader blev den hevet af grillen
Og nu så den sådan ud efter at have trukket 30 minutter
Hvis du undre dig over farven yderst til højre midt i selve kødet, ja så er det marinade jeg havde pumpet kødet med.

Så røg får man masser af i denne grill.
I morgen vil jeg lave en ørred på denne grill, som min kære mand fangede for nylig.
Men idag står menyen på rester af brisket.
Meningen var jo, at den skulle have været serveret i Påsken, men på grund af coronavirus blev der jo ikke gæstebud.
Men mon ikke det også bliver godt idag 🙂

Min her og nu konklusion  på denne grill er, at den er god til den lille familie, som os, der er glad for low and slow grillning, og hvor man ikke ønsker, at skal være over grillen hele tiden for at sikre en ens temperatur.
Man skal dog lige vænne sig til at blæseren larmer lidt hele tiden, mens den kører, så sæt grillen lidt fra hvor du mest opholder dig i haven, især hvis du skal have den tændt længe;-)
Om den også er god at bage i osv må tiden vise, men det skal jeg nok melde tilbage om.

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.