I søndags var jeg en tur på Foodmessen der årligt bliver afholdt på Tangkrogen i Aarhus.
På et tidspunkt kom jeg forbi en forhandler der solgte Shiitake svampe….altså så jeg kunne dyrke den hjemme.
Firmaet hedder Tvedemose
Og jeg var da solgt 😀
Hjemme igen blev den omgående pakket ud
og blev vandet og kom i en stor papkasse.
Den skal vandes 3 gange i døgnet.
Og den begyndte med det samme at vokse.
I dag torsdag var den så fyldt med svampe at jeg kunne høste den
Der var næsten et helt kilo svampe på denne “stamme” lavet af træflis
Halvdelen blev lagt i en pose i køleskabet til på søndag, mens den anden halvdel blev brugt i dag
Svampene blev sauteret på en pande uden fedtstof
Så snart de var klar kom jeg et pat klatter smør ved og lod dem smelte halvt.
Derefter hev jeg panden af blusset og lod smørret smelte færdig, og kom lidt krydderurter ved
De blev serveret til et par schnitzler og kartoffelmos