Grill Amok.dk

Torskestykker med blomkålsmos

Der er dukket en ny Kikkoman soya op på markedet.
Nemlig denne med citrus smag

Den skulle da afprøves 

Jeg har afprøvet den på torskestykker

Marinaden til torskestykkerne blev lavet af
2 spsk rapsolie
2 spsk kikkoman ponzu
1 spsk frisk juicet ramsløg ( du kan i stedet bruge 1 friskpresset fed hvidløg)

    
Pisk det godt sammen og kom torske stykker og marinade i en fryse pose

Det kan sagtens klare 4 timers marinering …2 timer på hver side:

Derefter blev de lagt på en saltsten i grillen.

Inden du kommer det sarte kød på saltstenen skal den være varmet godt igennem.
Sæt den helst på indirekte varme
Til fisk skal grillen opnå en temperatur på 180 grader.
Jeg starter med at lægge stenen på den kolde grill, og lader stenen varme op sammen med grillen.
Derefter lader jeg stenen få ekstra 25-30 minutter, så den er varmet helt igennem.
Bruger du briketter i din grill kan stenen sagtens klare at komme på grillen ved “fuld” varme.
Men den skal stadig lige have 25-30 minutter til at blive rigtig gennemvarm.

Give det sarte kød 4 minutter på den ene side og ca 2 minutter på den anden

inde i køkkenet havde jeg lavet en blomkålmos
Men som du nok ved, kan blomkål ikke stå alene, hvis den skal have lidt struktur.
Du skal bruge:
½ blomkål
4-6 store kartofler
1-3 små løg
karry
salt og peber
Lidt fedtstof til gryden.
Start med at skrælle kartofler og løg, og skær dem i mindre tern

skær blomkålen ud i tern/ stykker…tag endelig så meget af stokken med som det er muligt.

kom lidt fedtstof i en gryde og sauter løg og kartofler nogle minutter

Tilsæt derefter blomkål og kom vand på så det næsten dækker

lad det koge 20-22 minutter.
Hæld væden fra og mos det hele godt sammen.
Tilsæt karry…start med 1 tsk og smag dig frem til din egen smag.
Tilsæt salt og peber til det rammer din smag

En salat blev også lige bikset sammen og så var vi klar til at spise


Ja jeg glemte lige at bruge en paletkniv da jeg skulle tage torske stykkerne af grillen, men det gjorde nu ikke nogen forskel på smagen 😉


Jeg kan varmt anbefale dig at bruge den Ponzu til marinering.
For kødet fik en fantastisk smag

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5