Grill Amok.dk

Spatchcock chicken

Spatchcock chicken en en forenklet udgave af sommerfugle kylling.
Her fjerner man blot ryghvirvlen, gump og hals.
Man kan også give brystet en knæk med hånden så kyllingen bliver mere flad.
Man opnår samme gode smag i Spatchcock chicken som ved hel kylling.
Den kræver blot lidt kortere tid på grillen, og så er den også lidt nemmere at partere bagefter.

Først blev kyllingen hevet ud af sin pakke og skyllet
 
Du skal bruge en meget skarp kniv, eller en fjerkræssaks til at fjerne ryghvirvlen med.
Jeg vælger altid det sidste 🙂

Start med at klippe den ene side op sådan

Bruger du kniv, så vend kyllingen om, og skær ned i skærebrættet
Derefter klipper / skærer du på samme måde, på den anden side.

Klip det yderste af vingerne.
Du kan gemme ryggen og koge den af sammen med det yderste af vingerne til fond.
Fjern lige fedtkanterne i siden af kyllingen og vend derefter kyllingen om.

hvis du vil have kyllingen mere flad lægger du dine hænder på kyllingbrystet og pres til du hører et knæk.
I går valgte jeg at lade være, men det er helt op til dig.
Nu skulle kyllingen have noget god rub.
Her blev det


Pak den ind og lad den trække i et par timer på køl.
Tænd grillen og styr den ind på 190 grader indirekte varme.

Hvis den skal have sprødt skind kan du efter 30 minutter ved 190 grader styre grillen op på 230 grader og give den yderligere 25-30 minutter.
Den skal ramme en kernetemperatur på 74 grader

Del kyllingen i passende stykker

God fornøjelse

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5