Grill Amok.dk

Rullesteg low and slow

Jeg ved ikke om du kender det med at tø et stykke kød op, og ikke kunne huske, hvad du havde tænk på, da du lagde det fryseren.
Eller nærmere, at den påklistede etikette er røget af og ligger langt ned i fryseren :-D
Den slags kød stod jeg med for nogle dage siden.


jeg kunne se det var et stykke gris, og så besluttede jeg at skære det på denne måde, så jeg kunne komme krydderier inden i.


Jeg havde fået dette krydderi forærende og tænkte, lad mig prøve det af.

Og så ved jeg ikke lige hvad der skete … tø hø  … men mit blik faldt på en lille bøtte med lakridspulver, og en anelse blev drysset ud over kødet.


Stegen blev rullet, snøret og blev bundet sammen.
Fik lidt god salt udenpå og så nu sådan ud.

I disse dage hygger jeg lidt med min gamle weber grill fra 2007
Og jeg besluttede at grille kødet ved svag varme så jeg tog 24 briketter af denne type og lagde i starteren.


Mens de blev varmet op kom jeg lidt røgflis i vand og lod dem suge væske i ca 25 minutter

Denne gang valgte jeg at ligge alle briketter i den ene ende af grillen og komme en foliebakke med vand i under stegen

Så snart stegen var på grillen kom jeg det fugtige røgflis oven på briketterne

Og det begyndte at røge fint

Top og bundspjæld blev lukket næsten helt i, så jeg kunne regulere grillen til 130 grader
Efter ca 2 timer var stegen færdig, da jeg valgte at tage den af ved 61 grader

Og sådan så den ud

Og selvom jeg lige havde kommet liidt lakrids i var det ikke det man smagte men det fremhævede i stedet krydderierne bedre, så jeg er klar på at prøve det igen

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5