Grill Amok.dk

Ribbensteg

Nu nærmer julen sig og en af de ting mange har på deres julefrokostbord er ribbensteg.
Her lidt om hvordan du laver den på grillen

Jeg havde købt en lækker ribbensteg uden ben

Start med at tage den ud af posen og tør den godt af .
Jeg starter altid med at “koge” sværen på stegen i 20 minutter og vender den derefter om og sætter stegen på en rist, så væden er under stegen.
I mellem alt mit udstyr fandt jeg dette dampsæt frem
 
Men det ikke et must at du bruger lige denne model, et god stege rist og en folie bakke kan sagtens gøre det samme.
Først blev grillen tændt og styret til 220 -240 grader INDIREKTE VARME
I mens blev stegen lagt med sværsiden nedad og så snart grillen var klar blev elkedlen blev tændt.

Kogende vand blev hældt ved så sværen lige er dækket

Efter 20 minutter blev stegen hevet ud af grillen og grillen blev styret ind til 200 grader.
Derefter blev stegen taget op af sit bad ( HUSK HANDSKER) og vendt op på sin rist.
Så skal stegen krydres, ….jeg nøjes blot med salt, men det er som du er til…..
Sikre dig at saltet kommer godt ned i revnerne (HUSK HANDSKER) men undgå at komme alt for meget salt på.
Ser det sådan ud er det i overkanten

Stil risten med stegen oven på det fad du har brugt til at koge sværen i, og tilsæt evt lidt ekstra væde.
Giv stegen ca 1 time, ( så plejer den at have nået en kernetemperatur på 65 grader)

Sæt igen grillen op til 230 grader og tag fadet med væde væk og tag det ind i køkkenet så du kan bruge det til din sovs.
Vil du ikke have din grill bliver snasket af det der nu vil dryppe ned kan du evt tømme fadet med væde og sætte det ind i grillen igen.
Lad nu stegen grille videre ved 230 grader INDIREKTE VARME til den rammer ca 75 grader.

Kniber det med at få sværen sprød og poppende, så vend den om så sværen vender ned af i ca 5-7 minutter

Eller hiv den ind i ovnen med grill varme i ca 5 minutter.

Ribbensteg smager også godt som middagsmad …det blev den brugt denne gang

Serveret med en god øl

Og da min steg var for stor til to mennesker, blev resten brugt dagen efter til at lave nogle gode ribbenstegs sandwich med 😉

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5