Grill Amok.dk

Nyretapper – beuf onglet

Dette stykke kød fra kalv og okse har ikke været så kendt i danmark.
Men nu kan du finde det i mange supermarkeder, og hos de gode slagtere og internetbutikker.
Kødstykket er det der holder nyrene på plads,, og har intet med nyre at gøre.
Dets placering i kroppen gør det til et meget mørt og velsmagende stykke kød

Denne udgave fandt jeg i Rema 1000

Der står på pakken at det skal have 7 minutter på hver side

Det vil jeg advare dig imod, hvis du vil undgå at servere et sejt stykke kød.

Nej kom det på en meget varm grill ( gerne omkring 280-300 grader) og giv det MAX 3 minutter på hver side.

Men lad os tage det fra starten af.
Begynd med at rubbe dit kød med nogle gode krydderier.
Disse passer super godt på det stykke kød.
Jeg brugte lidt over 3 tsk til at rubbe med

Lad det derefter hvile i køleskabet i min. 6 timer.
Tag kødet ud af køleskabet ca 1 time før det skal på grillen så det kan nå rum temperatur.
Gør grillen klar og styr den ind til 280-300 grader.
kom kødet på grillen og giv det 3 minutter på hver side


Tag det af grillen og lad det hvile i 10 minutter under et klæde
Skær det ud i tynde skiver og server det med eks kartofler, pebersovs, pesto og salat

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5