Grill Amok.dk

Mørbradgryde lavet på grill ved low and slow

Opskrift af
4 timer 30 minutter
Forberedelse: 30 minutter | Tilberedelse: 4 timer | Portioner: 4 personer

Min mand elsker mørbradgryde, så det kommer jævnligt på menuen her i hjemmet.
Den kan sagtens laves på grillen.
Jeg laver dog for det meste forarbejdet i køkkenet, så jeg blot behøver at tænde grillen, når fadet skal på.
Men denne gang valgte jeg at komme nogle peberfrugter ( der har set bedre dage) med i retten, så de blev først ristet på grillen.
Men lad os tage retten fra start.
Jeg bruger
_dsc0066
1 svinemørbrad
2 store løg eller 3 af mellemstørrelse
1 dåse hakkede tomater
1 glas champignon ( kan sagtens skiftes ud med ny plukkede svampe fra en skov)
2 dl fløde
2 peberfrugter,
1½ spsk hamburger gunpowder, eller en anden krydderi blanding du godt kan lide
1 spsk tang krydderi ( kan undværes)
salt og peber
Rapsolie til stegning
1 egnet fad til grill med låg ( har du ikke et låg , kan du bruge staniol som låg)

Start med at trimme mørbraden for hinder og skær kødet ud i mundrette stykker ca 3 x 3 cm, bland hamburger gunpowder eller en anden ønsket krydderi med kødet,og stil dem til side.
_dsc0068
Kom derefter et par peberfrugter på grillen, ved fuld skrue, og lad dem blive sorte.
Jeg anbefaler du ikke gør dem alt for sorte, for lige i denne ret anvender jeg også det sorte skind i retten, så det giver en anelse brændt smag i retten.
_dsc0069 _dsc0070
Når de er færdige skal de lige have fjernet stok og kernehus.
Hvis det er nemmere for dig, kan du skære hver peberfrugt i 4 dele, og fjerne kernehus og stok, inden du kommer dem på grillen, men husk kun at grille dem på skindsiden.
Derefter skal de hakkes i små stykker
_dsc0071
Derefter brunes kødet af på en stor pande.
_dsc0067
Tag dem derefter op, og sauter løgene.
Når de er sauterede tilsætter du først peberfrugt
_dsc0072
Derefter svampe, flåede tomater, fløde og tang krydderi ( har du ikke dem, så tilsæt bare lidt salt, eller nogle krydderier du ved går med denne ret)
_dsc0073
Lad det lige koge op.
Kom derefter kødet i retten og smag den til med salt og peber.
Hæld det hele i et egnet fad
_dsc0074
Kom låg på og sæt det på grillen ved indirekte varme ved 130 grader i ca 4 timer.
Og så er retten klar til at blive serveret
_dsc0077
Gerne med ris 🙂
_dsc0079

PS har du ikke tid til at lade det simre så længe kan du selvfølgelig give det 200 grader indirekte varme i ca 1½ time….men smagen bliver mere intens ved low and slow 😉

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.