Min mand elsker mørbradgryde, så det kommer jævnligt på menuen her i hjemmet.
Den kan sagtens laves på grillen.
Jeg laver dog for det meste forarbejdet i køkkenet, så jeg blot behøver at tænde grillen, når fadet skal på.
Men denne gang valgte jeg at komme nogle peberfrugter ( der har set bedre dage) med i retten, så de blev først ristet på grillen.
Men lad os tage retten fra start.
Jeg bruger
1 svinemørbrad
2 store løg eller 3 af mellemstørrelse
1 dåse hakkede tomater
1 glas champignon ( kan sagtens skiftes ud med ny plukkede svampe fra en skov)
2 dl fløde
2 peberfrugter,
1½ spsk hamburger gunpowder, eller en anden krydderi blanding du godt kan lide
1 spsk tang krydderi ( kan undværes)
salt og peber
Rapsolie til stegning
1 egnet fad til grill med låg ( har du ikke et låg , kan du bruge staniol som låg)
Start med at trimme mørbraden for hinder og skær kødet ud i mundrette stykker ca 3 x 3 cm, bland hamburger gunpowder eller en anden ønsket krydderi med kødet,og stil dem til side.
Kom derefter et par peberfrugter på grillen, ved fuld skrue, og lad dem blive sorte.
Jeg anbefaler du ikke gør dem alt for sorte, for lige i denne ret anvender jeg også det sorte skind i retten, så det giver en anelse brændt smag i retten.
Når de er færdige skal de lige have fjernet stok og kernehus.
Hvis det er nemmere for dig, kan du skære hver peberfrugt i 4 dele, og fjerne kernehus og stok, inden du kommer dem på grillen, men husk kun at grille dem på skindsiden.
Derefter skal de hakkes i små stykker
Derefter brunes kødet af på en stor pande.
Tag dem derefter op, og sauter løgene.
Når de er sauterede tilsætter du først peberfrugt
Derefter svampe, flåede tomater, fløde og tang krydderi ( har du ikke dem, så tilsæt bare lidt salt, eller nogle krydderier du ved går med denne ret)
Lad det lige koge op.
Kom derefter kødet i retten og smag den til med salt og peber.
Hæld det hele i et egnet fad
Kom låg på og sæt det på grillen ved indirekte varme ved 130 grader i ca 4 timer.
Og så er retten klar til at blive serveret
Gerne med ris 🙂
PS har du ikke tid til at lade det simre så længe kan du selvfølgelig give det 200 grader indirekte varme i ca 1½ time….men smagen bliver mere intens ved low and slow 😉