Grill Amok.dk

Lammekølle low and slow på pillegrill

Jette Bjærge
Opskrift af
7 timer 20 minutter
Forberedelse: 20 minutter | Tilberedelse: 7 timer
Normalt laver jeg ikke lammekølle til Nytårs aften.
 Men da vi kun var 2 dette år var det nemmere.
 Jeg valgte at lave den på low and slow.
 Men lige meget hvilken måde du vælger at lave den på er det bedst at lave den med væde under stegen, så den ikke bliver tør.
Man kan stege den som den er, men den er nogen nemmer, at skære hvis du fjerner nøglebenet og snøre den bagefter.

Jeg valgte en fersk lammekølle.
Denne var formarineret.


Først skulle nøglebenet fjernes.
Det går her

Det er ikke sværst af fjerne.
Med en skarp kniv og lidt tålmodighed fjerner du fint dette ben.
Det er nemmest at vride det rundt mod uret til sidst, når selve benet er fri fra kødet.

Vrid det bare nogle gange rundt så vrister det sig løs.
Tjek også for evt vedhæftninger.
I min var der også dette lille knogle stykke

Nu kan du vælge enten, at snøre den, som den er, eller kommer noget fyld i.
Jeg valgte at komme marinerede hvidløg i min.

Og så blev den snørret

Jeg vælger først at “brune” kødet lidt af.
Jeg sætter den i grillen og tænder for grillen.

Og lader den få opstart røgen med

Så snart grillen holder op med at røge, sætter jeg den på smoke ved 110 grader.
Efter 1 time
Kommer jeg vand ved og sætter smoke op på 120 grader

Efter ialt 7 timer i grillen var køllen nået 73 grader og blev hevet af.
Og fik lov at hvile et par minutter.

Igår blev den serveret med flødekartofler med lidt ristet bacon på toppen


Når du skærer køllen op, vil jeg anbefale dig at skære den i silke tynde skiver.
Så kommer stegen mere til sin ret

Se hvor fint den er blevet røget

Velbekomme

Kategori:

Én anmeldelse

  1. Jan A. Sørensen

    Alt lam er så forbandet (undskyld ordvalget) 🙂 lækkert,,

    Star

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5