Grill Amok.dk

Kyllinge spyd

I den sidste tid har der været en del i pressen om at meget kylling kød er tilsat saltlage.
Så det kan være en jungle at finde det gode kød, i supermarkederne, men eks Bilka har en serie der hedder Vores og her finder du ferst kylling kød uden tilsætning.

Jeg kom til at tænke på det var længe siden vi sidst havde fået kød på spyd, og her egner kylling, sig godt.
Det skal blot have 20 minutter på grillen ved ca 200 grader.

Jeg valgte at bruge følgende , men her er der ikke nogen facitliste, du kan bruge hvad du har hjemme, eller bare hvad du godt kan lide.
til 2 personer
2 kyllingbryst
4 cherry tomater
4 champignon
4 forårsløg
½ rød snack peber
1 spsk god krydderiblanding
2 spsk olie
1 tsk citronsaft

Start med at røre krydderi, olie og citron sammen.
Jeg brugte denne krydderiblanding, den er ikke noget must, brug en du kan lide til kylling

Skær derefter kylling brysterne ud i pænt store stykker

Kom kødet op i en skål, og hæld den sammenrørte marinade over.
bland det godt ….jeg bruger mit salatbestik til det.

Lad det hvile i køleskabet ½-1 time, vend det rundt et par gange udervejs.
Tænd grillen og styr den ind på 200 grader indirekte varme
Kom kød og grønt på spiddene

Har du mulighed for at hæve spiddene lidt over grill ribberne er det fint, men der sker ikke noget ved at ligge dem direkte over på ribberne, så skal du blot huske at vende dem et par gange undervejs ( HUSK grillhandsker 🙂 )


Server dem med eks ris og en god BBQ sauce

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5