Grill Amok.dk

Kylling på trone lavet på pillegrill

På det sidste er der begyndt at florere opmærksomhed på, at det kan være sundhedsskadeligt at komme en metaldåse op i "måsen" på en kylling.
Her menes øl og sodavands dåser 
Men det er jo heller ikke nødvendigt.
For der findes et hav af gode produkter man kan stille sin kyllerylle på, også nogen der er "formet" som dåser.

Jeg har flere troner, som mange af produkterne kaldes, og den jeg brugte i går er lavet af samme materiale, som man laver rômertopf af, og derfor tager det lidt længere tid, at gennemstege en kylling på den, i forhold til en af metal, hvor metallet jo er med til at varme kyllingen op indefra.

Jeg krydrer altid mine kyllinger under skindet.
Det kan du læse mere om her
Denne gang valgte jeg at blande nogle krydderurter i 100 gram blødt smør og “fore” kyllingen under skindet med det, ( nemmest hvis kyllingen ikke er aaalt for kold )
Og den sidste rest kom jeg uden på skindet

Derefter fik den en god gang rub, og stillet på trone

Lidt øl i bunden , og et par tsk yderligere krydderier i øllet
 
Pillegrillen blev startet og sat på MID og trykker på + knappen til du rammer 175 grader eller mere hvis det skal gå stærkt.
Vil du have kyllingen røget trykker du på smoke og trykker på + knappen til du rammer 175 grader, eller ønsket temperatur.

Min fik ca 1 time og 25 minutter før den havde nået 75 grader i kernetemperatur.
Derfor størrelse på kylling, brug af materiale og temperatur er det afgørende faktorer for hvor længe din kylling skal have på grillen.
Så prøv dig frem 🙂


Her blev den delt i 2 og bryststykket blev serveret ( resten bruger jeg i en wokret på mandag )
 
I går var det varm så jeg serverede blot ris med blandet grønt til


Og her ser du hvor meget krydderurter der var under skindet

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5