Grill Amok.dk

Krondyrsteak med portobello/bacon sauce

Krondyrsteak er en herlig spise.
Og som en hyldest til det endelig igen er blevet forår, ja så måtte de frem af fryseren.
Jeg fik også lyst til at tviste saucen med bacon og portobello svampe

Du skal bruge:

Krondyr steaks (1 pr person)
100 gram bacon
Portobello
50 gram smør
1/4 piskefløde
Hjertesalat (½ pr person)
Kartofler
Salt og peber
Timian


Først blev steaks taget ud af posen.
Fik lidt salt og peber og stillet ved stuetemperatur mens grillen blev gjort klar

Kartoflerne blev sat over.
Dernæst blev bacon tern lagt i en lun gryde

Så snart de var færdige, blev de taget af gryden sammen med al baconfedt.
Fjern bacon fedt

Og portobello, skåret i tern lagt i gryden.

Efter de var svitset af i gryden kom jeg lidt smør ved, og der blev skruet ned for blusset.

Så snart smøret var smeltet kom jeg fløde ved.
Og derefter de ristede bacon.
Lod det koge ind og smagte til med salt og peber.
VENT MED AT KOMME SALT I TIL DET ER KOGT IND!!!! bacon er jo salt i sig selv 😉

Grillen blev sat til direkte varme ( HIGH)
Og ramte 250 grader
Kødet blev lagt på

Først 2 minutter på hver side
Derefter 1 minut på hver side

Hjertesalaten
Skær det yderste af

Del det i 2

Kom det på grillen ved direkte varme i ca 2 minutter med snitfladen nedaf

Vend det om og giv det ca 1-2 minutter på den anden side
( passer med den tid kødet skal hvile 😉 )

Så kunne vi spise

Hjertesalaten fik lidt lakridssirup med peber

Og svampe/bacon saucen blev drysset med timian

Og steaken ?
Den sad lige i skabet ( medium rare )

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5