Grill Amok.dk

Krondyr mørbrad ved low and slow

Er der noget kød jeg sætter højere end andet, ja så er det vildt mørbrad.
 Og selvom man ikke er gift med en jæger, eller man har en ven eller bekendt der lige har lyst til at give en sit guld.
 Ja så kan det købes flere steder.
 Min mand har jagttegn, men pt har vi ikke råd til at han har et revir.
 Så vi køber os fra det.
 En af disse butikker er Klosterhedens Vildt her kan man både købe afskåret kød fra deres internet butik som du finder her
 Eller hele dyr via denne sideVi har prøvet begge og kan varm anbefale dem.
 Men ellers er der også mange andre man kan købe vildt i DK

I dag tog jeg denne krondyr mørbrad under kærlig behandling

Først fik den fjernet hinderne
 
derefter blev den samlet så den var lige tyk over det hele

Så kom jeg et par gode teskeer rub på hele overfladen
 
Og lidt flagesalt og peber

Rullede et lag bacon omkring

Og lod den hvile i køleskabet 1 time.
Pillegrillen blev tændt og styret ind på max ( 230 grader) ( andre grill stil temperaturen til 230 grader indirekte )
Kødet blev lagt på og vendt på alle 4 sider med ca 2 minutter på hver.
Derefter blev pillegrillen slukket og da der var 3 minutter tilbage på displayet blev den tændt igen og styret ind til MID altså 130 grader.
På andre grill stil nu temperaturen til 130 grader indirekte varme.
I mens temperaturen finder sit leje blev termometeret sat i og kødet blev lagt på denne

kødet kom igen i grillen og fik ca 25 minutter ved 130 grader, for at nå en kernetemperatur på 58 grader


Derefter blev det taget af grillen og et stykke folie blev lagt omkring, så kødet kunne hvile i 15 minutter

Imens blev en svampe sauce lavet.
Ville gerne have brugt kantareller, men dem jeg så i butikken var ikke pæne nok, så jeg valgte nogle portobello i stedet

De blev skåret i mindre stykker og svitset af på panden ved høj varme.
Fik derefter en klat smør og 1/4 l piskefløde.
Og så var maden klar.


Der blev serveret kartofler og lidt salat ved siden af.

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5