Grill Amok.dk

kransekager med nougat

Jette Bjærge
Opskrift af
| Portioner: 16- 20 stk
Har du marcipan over efter julen, kan du bruge noget af det til at lave dine egne kransekager med.
Indrømmet, der er ikke gået nogen Mette Blomsterberg tabt i mig, så kønne blev mine kransekager ikke, men de smager godt

Du får 16-20 stk kransekage stykker ud af denne portion.

400 gram rå marcipan
75 gram flormelis
1 letpisket æggehvide
ca 80 gram nougat
Evt pensle dem efterfølgende med lidt æggehvide og nødder

glasur
2 spsk æggehvide
ca 1 dl flormelis

Start med at rive marcipanen groft, og ælt den med flormelis til marcipanen har absorberet det hele.
 
Vil du undgå at skulle vaske hænder flere gange under fremstillingen, så brug handsker

Nu kommer du letpisket æggehvide i dejen
 
Og ælter dejen til den er en fast men blød masse

Del den i 4 lige store dele ( ca 130 gram pr styk)
Og rul dem ud til 4 lange pølser
 
Derefter kan man banke dejen ud og komme nougat ind i midten….men jeg bruger bare mine fingre til at lave en rende hele vejen hen

Og kommer derefter ca 20 gram nougat i dejen på langs

Folder marcipandejen hen over

Og ligger de 4 ruller på en lille bageplade med bagepapir.
I mens har jeg tændt grillen på indirekte varme 220 grader og foret bunden med en bagesten…du kan også bruge en pizzasten

Giver grillen ca 20 minutters ekstra varme efter den har nået de 220 grader, så stenen kan blive gennem varm.
Pladserer derefter bagepladen oven på

Kransekage skal have ca 10 minutter så de når at blive let brune

Lad dem blive helt kolde og giv dem lidt glasur

Derefter kommer jeg dem i fryseren til i morgen ca 2 timer før de skal spises, det bliver de så lækre bløde af 😉

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5