Denne salat er lavet som eneste tilbehør til vores kød.
Her var kødet Teres Major, men du kan sagtens bruge denne salat til alt muligt andet kød.
Opskriften er til 2 personer
1 dl perlebyg
250 gram friske ærter ( før de var bælget)
Fint snittet bladselleri… ca 2 stængler
fint snittet rød spidskål, kan udskiftes med hvidkål eller grøn spidskål
Ost helst en hård gedeost ( brugte idag brie, men det var ikke helt så spændende)
lækre solbær/ ribs
Marinade
5 spsk rapsolie
1 spsk figen balsamico ( eller anden mørk balsamico)
1 tsk grov sennep
Lidt stærk chili sauce… måske kun få dråber..smag dig frem
5 kviste persille
5 blade salvie
3 kviste timian
Sal og peber
Synes du marinaden er for sur, så tilsæt efter temperament 1- 3 tsk flydende honning,
Her var kødet Teres Major, men du kan sagtens bruge denne salat til alt muligt andet kød.
Opskriften er til 2 personer
1 dl perlebyg
250 gram friske ærter ( før de var bælget)
Fint snittet bladselleri… ca 2 stængler
fint snittet rød spidskål, kan udskiftes med hvidkål eller grøn spidskål
Ost helst en hård gedeost ( brugte idag brie, men det var ikke helt så spændende)
lækre solbær/ ribs
Marinade
5 spsk rapsolie
1 spsk figen balsamico ( eller anden mørk balsamico)
1 tsk grov sennep
Lidt stærk chili sauce… måske kun få dråber..smag dig frem
5 kviste persille
5 blade salvie
3 kviste timian
Sal og peber
Synes du marinaden er for sur, så tilsæt efter temperament 1- 3 tsk flydende honning,
Kog perlebyg efter posens anvisning
Jeg valgte at peppe farven lidt op ved at komme ½ tsk gurkemeje i kogevandet.
Så snart perlebyggen var kogt blev marinaden lavet.
Alle krydderurter hakkes fint sammen med
rapsolien.
Derefter tilsættes resten af ingredienserne og det hele smages til med salt og peber.
Først blev perlebyg lagt i skålen
Kom de bælgede ærter i skålen med perlebyg.
Hæld marinaden over.
Rør om og lad det trække mens du snitter resten af ingredienserne.
Bland det hele sammen og pynt efter med bær.
Velbekomme
Kategori: