Grill Amok.dk

Kornsalat med ærter og bær

Denne salat er lavet som eneste tilbehør til vores kød.
Her var kødet Teres Major, men du kan sagtens bruge denne salat til alt muligt andet kød.
11890914_1157464434267108_4275766211889320677_n
Opskriften er til 2 personer
1 dl perlebyg
250 gram friske ærter ( før de var bælget)
Fint snittet bladselleri… ca 2 stængler
fint snittet rød spidskål, kan udskiftes med hvidkål eller grøn spidskål
Ost helst en hård gedeost ( brugte idag brie, men det var ikke helt så spændende)
lækre solbær/ ribs
Marinade
5 spsk rapsolie
1 spsk figen balsamico ( eller anden mørk balsamico)
1 tsk grov sennep
Lidt stærk chili sauce… måske kun få dråber..smag dig frem
5 kviste persille
5 blade salvie
3 kviste timian
Sal og peber
Synes du marinaden er for sur, så tilsæt efter temperament 1- 3 tsk flydende honning,

Kog perlebyg efter posens anvisning
Jeg valgte at peppe farven lidt op ved at komme ½ tsk gurkemeje i kogevandet.
11882313_1157464430933775_6170840254425113362_o 11942071_1157464554267096_8299927969053115170_o

Så snart perlebyggen var kogt blev marinaden lavet.
Alle krydderurter hakkes fint sammen med
rapsolien.
Derefter tilsættes resten af ingredienserne og det hele smages til med salt og peber.
11908933_1157464624267089_2199537459569276902_o 11875105_1157464674267084_6202141746129984492_o
Først blev perlebyg lagt i skålen
11950221_1157464594267092_6752246781696704877_o
Kom de bælgede ærter i skålen med perlebyg.
11875125_1157464604267091_6223242928631887256_o
Hæld marinaden over.
11888583_1157464740933744_5859631321843373193_o
Rør om og lad det trække mens du snitter resten af ingredienserne.
11856298_1157464704267081_7615343386915030398_o 11950160_1157464767600408_380572878324851520_o
11056088_1157464810933737_3840456275398691721_o
Bland det hele sammen og pynt efter med bær.
11865015_1157464444267107_5296958936498335143_o (1)

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.