Grill Amok.dk

Kødfulde Spareribs efter 3-2-1 metoden

Hvis man vil have spareribs med masser af kød er Duroc split baby back ribs et rigtigt godt valg.
Her er der masser af kød på.
Disse har jeg købt hos Steak-out.dk

3-2-1 metoden dækker over at man griller sine spareribs først 3 timer med masser af røg ved ca 110 grader.
Derefter bliver kødet pakket i folie sammen med lidt god BBQ sauce og 1 spsk smør i 2 timer ved 130 grader
For til sidst at grille dem videre ved 130 grader i ca 1 time mens man pensler dem med jævne mellemrum med BBQ sauce.
Men husk tiden kan svinge lidt…især  den sidste time i grillen, her kan det nogen gange være nok med 30 minutter andre gange skal de lige have lidt mere end 1 time.

Der er 2 stk i en pakke


Først skal hinden lige fjernes.
Det gøres nemt ved at lave et lille snit med en skarp kniv, og så hive hinden videre af med eks en ren klud


Derefter bliver de rubbet med en ønsket krydderiblanding.
Denne gang blev det disse 2


Og efterfølgende pakket i hver sin pakke og lagt på køl i 24 timer eller deromkring.

Grillen gøres klar og  et fad med vand placeres under under ribberne.
Når grillen har nået de 110 grader kommes benene i grillen

Efter 3 timer med røg

Tages benene af og grillen styres ind på 130 grader.
I mens bliver benene penslet på begge sider.
Du kan lave din egen BBQ sauce, men jeg valgte bare denne

Og lagde en god klat smør oven på

Så blev de pakket sammen og lagt i en grill egnet fad
og stilles tilbage i grillen i 2 timer ved 130 grader

Nu skal de pakkes ud ud og ligges på grillen, med den kødfulde side op af, og pensles  med mere BBQ sauce

Jeg pensler dem gerne flere gange over den sidste time med ca 20 minutters mellemrum
Og slutteligt, så de sådan ud

Inde fik de lige lov at stå 5 minutter, mens en portion kartoffelmos lige blev lavet færdig.
Derefter blev de skåret op, så der var 2 ribben med i hvert serverings stykke

Og sådan så min tallerken ud

Nøj hvor var der meget kød på de ben 😀
og det gode er …jeg har flere pakker i fryseren

Velbekomme

 

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5