Grill Amok.dk

Jeg er forelsket

Ja det er i en grill jeg lige har set 😀
Men det kommer vi til.

Igår var jeg på virksomhedsbesøg hos NBE Production A/S i Sæby.
De producerer pillefyr.
Faktisk har de været i gang de sidste 20 år.
Måske kender du dem godt.
De står bag BLACKSTAR pillefyret og RBT AIR
Den sidste ser du her.
Det er den der står i deres eget firma

Men da jeg fik en rundvisning i hele fabrikken skal du da lige se lidt mere inden vi kommer til det dette indlæg handler om

Firmaet ejes af to gæve Nordjyder Kim Gregersen og Jannich Hansen, men er allerede blevet verdenskendt.
Deres pillefyr og stokere kan nu ses i det meste af Europa og Nordamerika.
For 3½ år siden begyndte de også at interessere sig for pillegrill.
Sidste efterår var de færdige med at teste prototyper og er nu klar til at kaste sig ud i salg af pillegrill.
Da jeg ankom var der allerede linet grill op på pladsen
Her ser du den mindste type der hedder RTB grill Soul

Glemte at tage et billede fra fontsiden på den største grill som også var linet op.
Her ser du den fra siden

Ja man kan faktisk leje den store grill og teste den af.
Men tilbage til selve mødet.
Da jeg var kommet inden for i den store bygning blev jeg straks budt velkommen af Alvin Hernandez ( Global Marketing Manager) Og Teodora Marusheva ( sales Manager)

Efter rundvisning i fabrikshallerne kom vi frem til dagens egentlige besøg.
Dur disse grill, eller hvad?
Jeg havde aftalt vi skulle prøve at lave lidt laks på lav varme, og teste om man nu også kunne få sprød svær på en flæskesteg.
Først gjorde vi et par laksesider klar ved at give dem lidt salt og lade dem trække.
Efter aftøring af salt kom jeg honning og hasselnødflager på som Alvin havde snittet

Så kom de på grillen den lille grill ved 95 grader i cirka 40 minutter til de havde en kerne temperatur på 47 grader


I mens laksesiderne hyggede i grillen blev et par flæskestege sat over på den anden grill der stod derude, og så tænke jeg.
Lad os prøve på den hårde måde uden at koge sværsiden nedad i 20 minutter først.
Og sådan blev det

Grillen blev sat til 250 grader i 20 minutter, hvorefter den blev sat på 230 grader resten af tiden.
Nu var det jo bare at vente, og imens gik jeg sammen med Teodora ud og kikkede på finesserne ved disse grill.
Jeg koncenterede mig om den største da de er ens …bare størrelsen er forskellig 😀
Den er med 2 lag ribber, og øverste lag kan udnyttes fuldt ud som laget neden under.
Den meget lyse stribe du kan se øverst lige under skorstenshullet er de øverste ribber, og selvfølgelig er der også ribber hele vejen hen neden under men jeg skulle jo nærstuderer kræet 😉

Her nede under ribberne ser du hvor varmen kommer ind, det er lukket så man undgår aske i maden.
Desuden kan man styre brændpunktet frem og tilbage.
Lidt interessant var det at se at da Alvin under flæskestegs grillningen rykkede lidt på hvor styingen af varme fordelingen kunne vi omgående se der var stigning af temperatur i den ene side.
Smart hvis man eks skal grille noget med to forskellige temperatuere på en gang, lidt som en direkte og en indirekte side i grillen.
Faktisk kan grillen komme op på 300 grader .

Oven på brænderen er der en metalskinne hele vejen hen så man ikke liiige kommer til at dryppe fedt ned i brændkammeret

Selve styringen af hvor man vil have mest varme kan du se lige under bordet

Pillekammeret kan indeholde ca 15 kg træpiller, så det kan fyldes til rigtig lang grillning.
Og sikret med et gitter så en evt lille “pilfinger” ikke kan få hånden ned i sneglen.


Styring af temperatur og prober ser sådan ud …og ja du så rigtigt der er mulighed for at have to kernetemperatur målere igang på en gang


Og plads til grill redskaber er der også tænkt på
Og hvad så med afløben fedt, tænker du nok.
Længst til højre i kammeret sidder der en spand der opfanger dette….og det glemte jeg da lige at tage et billede af .

I disse internet tider, jo de har også udviklet en app så man kan holde øje med grillen selvom man ikke lige er derude

Efter denne gennemgang var det tid at komme tilbage og kikke til Flæskestegene.
De blev hevet op af vandbadet og lagt direkte på risten de sidste 15 minutter.
Og blev sværen sprød uden at have været i vandbad ????
Selvfølgelig blev den det

Sådan kunne jeg nå at blive forelsket på 5 timer.
Og nu skal der spares sammen !!!!!
Vil du vide mere om dem og deres grill, så kik forbi deres facebookside

3 anmeldelser

  1. Lars

    spændende læsning Jette, tak
    kh
    Lars

    Star
  2. Lars

    gav altså 5 stjerner ved ikke hvad der gik galt 🙁

    Star
  3. Kim Jensen

    Sådan en grill vil jeg sgu ha.😛

    Star

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5