Grill Amok.dk

Hyldebær sirup

DSC_0389
Igår lavede jeg en del hyldebær saft, som skal bruges, til hyldebærsuppe til ømme halse i løbet af vinteren.

Ja det bliver nu også brugt hos os, som en lækker sød suppe ind i mellem.
For vi kan begge godt lide det 🙂
DSC_0313 DSC_0310
Idag besluttede jeg at lave lidt sirup af noget af saften …… måske som et supplement til en øm hals, eller som tilbehør til en dessert eller kage.

Den skulle have lidt smag, så jeg valgte at lave den med lidt krydderier, jeg lige havde ved hånden.
Og NØØØØJ, det smager da bare, rigtig, rigtig godt….lige noget for en slikmund, som mig 😛
Her er fremgangsmåde og hvad jeg brugte af ingredienser.

2 dl friskkogt hyldesaft
1 dl vand
1 dl sukker
1 tsk stødt kanel
1 tsk frisk fintrevet ingefær
5 stjerneanis.

Kom det hele i en gryde og kog det op….. det vokser pænt når det koger, så sikre dig at gryden er stor nok.
Lad det bulderkoge nogle minutter, til det føles som om det er begyndt at tykne lidt.
Tag gryden af og hæld indholdet på rengjorde glas.

Det er lidt vanskeligt at give en nøjagtig tid for hvor længe saft + vand og sukker skal koge, men skulle konsistensen efterfølgende være for tynd, så kom det igen i gryden og kog det lidt mere.
Og omvendt skulle siruppen være blevet for tyk, når den er kølet ned, så kom den igen i gryden og tilsæt yderligere vand.
Lad det lige koge op, og hæld atter på glas.
DSC_0379

DSC_0380

God fornøjelse

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5