Grill Amok.dk

Hakkebøf af krondyrkød på saltsten

Lige nu er det atter jagttid.
Men har du ikke lige muligheden for at gå på jagt, kan du i disse dage finde eks hakket krondyr og vildtsvin i Rema1000 fryserne.
Og sådan en pakke hakket krondyr har jeg brugt i dag

Jeg valgte at prøve min saltsten af i min pillegrill.
Og hvorfor så ikke prøve det ultimative…oven på grillgrate.
Grillen blev gjort klar og saltsten lagt på.

Grillen blev tændt og sat på HIGH
Og for første gang kom vinden fra nord, så røgen stod pludselig helt ind i stuen 😮

Når man bruger saltsten skal den altid i grillen fra start( lige meget hvilken grill du anvender)
Og så skal den have tid til at blive rigtig varm…præcis, som hvis du bruger en pizzasten.
Her gik der 40 minutter fra grillen blev tændt til jeg lagde kød på grillen.

Imens gjorde jeg lidt svampe klar til flødestuvede svampe, og satte kartofler igang.
Kødet var i sådan en pakke

Og nej selvom der åbenbart står på pakken, at kødet kan indeholde hagl…..ja så skyder man ikke krondyr med haglgevær.
Nå men kødpakken var på 400 gram, og kunne laves til 3 almindelige hakkebøf

Da grillen var klar blev saltstenen lige penslet med lidt rapsolie

Og bøfferne kom på (  grillen havde lejret sig ved 220 grader)

De fik ca 4 minutter på hver side….ved ikke lige hvorfor, de på dette billede blev så grå, at se på

Og så kunne vi spise

Og hvordan blev bøfferne så?
Jo de fik lige den mængde salt som man ellers selv tilfører sine bøffer

PS lad saltstenen blive i grillen til den er blevet lun 😉

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5