Ja selvfølgelig kan man komme ud for at have sat for kort tid af til madlavningen.
Det skete for mig igår.
Så hurra for trykkogeren.
Men man nu også lave retten i en alm gryde over lidt længere tid.
Det der drillede var faktisk kødet, jeg havde taget et stykke kød op, som nok havde været bedre, at hakke.
Det var et stykke af boven med mange sener og hinder
Men har man tiden, er det super kød at rense, og bruge i en gryderet, bare man lige sætter 15 – 20 minutter af til at rense det 😉
Det er jo efterår og grøntsager er der nok af, til billige penge 😀
Jeg valgte at bruge ca ½ hvidkålshoved, 2 gulerødder, en broccolistok, der var over, efter en broccolisalat tidligere på ugen og 2 løg ( den sidste gulerod på billedet, forsvandt i hundenes maver 😉 )
Alle grøntsagerne blev renset og snittet i mindre stykker
Derefter blev kødet først brunet af i ½ smør og ½ rapsolie
så blev det taget op og grøntsagerne blev blancheret i 5 minutter, og derefter kom jeg kødet tilbage i gryden.
ca 3 dl vand blev tilsat sammen med lidt røget salt og næsten en spsk tørret knust Karl Johan pulver hældt i, sammen med 5 knuste enebær
I trykkogeren fik det hele ca 20 minutter, og blev smagt til med ekstra salt og hvid peber.
Jeg syntes det var lige vel “vådt”, og kom lidt majs stivelse, blandet op med fløde, i retten.
Det var en fejl, nu så det hele meget hvidt ud, og jeg valgte derfor at “sløre” farven med lidt kulør.
Men vil du have de flotte farver i retten og ønsker at jævne den, så brug blot vand 🙂
Men selv om retten blev brun i brun, smagte det super lækkert og kødet var så mørt, det kunne tygges med øjenbrynene.
Laver du retten i en alm gryde tager det ca 45 minutter.