Grill Amok.dk

Gryderet med vildt småkød.

Ja selvfølgelig kan man komme ud for at have sat for kort tid af til madlavningen.
Det skete for mig igår.
Så hurra for trykkogeren.
Men man nu også lave retten i en alm gryde over lidt længere tid.
Det der drillede var faktisk kødet, jeg havde taget et stykke kød op, som nok havde været bedre, at hakke.
Det var et stykke af boven med mange sener og hinder
DSC_0295

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men har man tiden, er det super kød at rense, og bruge i en gryderet, bare man lige sætter 15 – 20 minutter af til at rense det 😉
DSC_0297 DSC_0296
Det er jo efterår og grøntsager er der nok af,  til billige penge 😀
Jeg valgte at bruge ca ½ hvidkålshoved, 2 gulerødder, en broccolistok, der var over, efter en broccolisalat tidligere på ugen og 2 løg ( den sidste gulerod på billedet, forsvandt i hundenes maver 😉 )
DSC_0298
Alle grøntsagerne blev renset og snittet i mindre stykker
DSC_0300
Derefter blev kødet først brunet af i ½ smør og ½ rapsolie
så blev det taget op og grøntsagerne blev blancheret i 5 minutter, og derefter kom jeg kødet tilbage i gryden.
DSC_0301 DSC_0303
ca 3 dl vand blev tilsat sammen med lidt røget salt og næsten en spsk tørret knust Karl Johan pulver hældt i, sammen med 5 knuste enebær
DSC_0304 DSC_0305
I trykkogeren fik det hele ca 20 minutter, og blev smagt til med ekstra salt og hvid peber.
Jeg syntes det var lige vel “vådt”, og kom lidt majs stivelse, blandet op med fløde, i retten.
Det var en fejl, nu så det hele meget hvidt ud, og jeg valgte derfor at “sløre” farven med lidt kulør.
Men vil du have de flotte farver i retten og ønsker at jævne den, så brug blot vand 🙂
Men selv om retten blev brun i brun, smagte det super lækkert og kødet var så mørt, det kunne tygges med øjenbrynene.
Laver du retten i en alm gryde tager det ca 45 minutter.
DSC_0307
DSC_0309

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.