Grill Amok.dk

Gratin

DSC_0428.JPG-for-web-normal-1319373269

Gratin kan bruges både som et frokost ret, eller som et helt måltid, især i sommertiden, hvor lysten til lette måltider ofte dukker op.
Man kan bruge både grøntsager og med kød som fyld eller blande det.
Her er grund ingredienserne, selve fyldet finder du med tiden under forskellige faner.

Ingredienser
ca ½ kg kogt grøntsager eller fisk
1 1/4 dl mel
2 dl mælk
1½ dl hønsebouillon
30 gram smør
4 hele æg
salt og peber.
Tilbehør kan være brød eller en skål grøn salat

Smør gratinfadet med en anelse flydende margarine, IKKE OLIE.

Tænd grillen og stil den til 180 grader, jeg bruger gerne en af mine gaskuglegrill, til at lave det på, men alle grill kan bruges til denne menu.
Du skal blot sikre dig, at du laver retten på indirekte varme, og at du ikke linder på låget de første 40 minutter, hvis du ikke vil have gratinen 
til at falde sammen.
Er din grillrist af støbejern, vil jeg anbefale du laver en forskalning mellem grillrist og gratinfad, hvis du vil sikre dig at gratinen ikke bliver sort i bunden.

Rør melet ud i en tykbundet gryde sammen med mælken.
Pisk jævningen fri for klumper.
Tilsæt nu hønsebouillonen.
Bring jævningen i kog, mens du pisker hele tiden.
Så snart den koger tag gryden halvt af blusset og tilsæt smørret stadig mens du pisker i massen.
Så snart smørret er smeltet tages gryden af blusset.
Del æggene i blommer og hvider, og tilsæt en æggeblomme af gangen.
Smag til med salt og peber.
Dernæst hælder du fyldet i dejen.
Pisk nu hviderne meget stive.
Hæld hviderne forsigtigt i dejen af 2 omgange med en dejskaber.
Hæld dejen i det smurte fad og sikre dig dejen kun fylder 3/4 i fadet, for det vokser en del.
Bag gratinen i 50 -60 minutter.
Tjek  om den er færdig med en strikkepind….. Når der ikke sidder noget fugtigt på stikkepinden er den færdig.

gratin.JPG-for-web-normal gratin1.JPG-for-web-normal

Server  salat og groft brød til.

Velbekomme

 

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5