Grill Amok.dk

Flanksteak på pillegrill

Flanksteak er en skøn spise.
Man kan idag købe dem i alle mulige marinader i div. supermarkeder.
Jeg er dog så heldig at have et lille slagteri i mit nærområde, så jeg selv kan præge smagen på dem.
Dem kan man også købe i enkelte internetbutikker, så helt umulig er det ikke at få dem fersk.
Mine skal nemlig tørrubbes.

Der kan være enkelte hinder der lige skal fjernes,….så rubben bedre kan trænge ind.

Det er nemt gjort.

Nu skal de rubbes.
Pt er det disse 2 jeg bruger:
– 2 spsk Pit Powder Beef
– 1 spsk Pit Powder

Bland dem godt sammen, og gnid kødet ind på begge sider med denne rub.

Pak kødet ind og lad det hvile nogle timer.

Tag gerne kødet ud af køleskabet ½ time før det skal på grillen.
Sæt grillgrate på grillen ( andre grill kødet skal grilles på direkte varme)
Og styr grillen ind på HIGH og lad den komme op på fuld temperatur ( gerne mellem 250 og 280)
Kom kødet på og giv det 5 minutter på hver side.

Hvis det kniber med at få grillen så højt op. kan du stadig opnå det gode resultat ved at give kødet ca 1 minut mere på hver side.

Lad det trække under et klæde i 10 minutter.
Når du skærer kødet ud, skal du  skære på tværs af fibrene i tynde skiver ( ligesom når du skærer laks i skiver)


i dag blev det serveret med stuved spidskål og asparges kartofler

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5