Grill Amok.dk

Flæskesteg på pillegrill og tip til gode flæskesvær på alle grill

Der er flere måder at grille en flæskesteg.
Jeg bruger altid denne og den slår aldrig fejl.

De fleste flæskestege er skåret i sværen på en maskine, så det er en god ide at sikre sig den er skåret ned til kødet…..meeeen pas på du ikke skærer for dybt…hvilket jeg så lige gjorde i denne 🙁

her bruger jeg altid samme metode.
Først gør jeg grillen klar ( 180 grader)
Tryk på MID Og indstil til 180 grader
Og koger noget vand i en kedel.
Kommer stegen i et grill egnet fad, med sværen ned af

Kommer kogende vand ved til sværen lige er dækket

Lader det stå i grillen i 20 minutter.
Og tager derefter stegen ud af grillen, vender den om og giver den et godt skud salt


Mit stegefad har rist så jeg ligger “bare” min steg tilbage i stegefadet.
Men ellers kan man enten hænge stegen op i en stege kurv, eller sætte en foliebakke under risten, med væden

Når stegen har en kerne temperatur på 58-59 grader, tager jeg den kort ud og hælder væden fra i en skål så den kan bruges til sovs.
Har du brugt MID og ikke SMOKE kan du sagtens bruge væden til sovs.
Samtidig med du tager stegen kortvarigt ud af grillen trykker du på HIGH så temperaturen stiger til max.
stil derefter stegen ind i grillen igen og begynd at lave sovs, mens stegen fortsætter i grillen.
Tjek stegen når den har nået 65 grader.
Er sværen ok tager du den af og laden den hvile i 5-10 minutter.

Og her kommer så tippet alle grillere kan bruge.
Hvis du har erfaring for din svær ikke rigtig bliver sprød.
Så vend stegen om, når den har nået de 65 grader og stil den direkte på risten ( når du har hældt væden fra ) Gerne så tæt på varmekilden som muligt.
Det tager få minutter så er sværene som de skal være


Så er du altid sikker på sværen er som du ønsker


Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5