Grill Amok.dk

Flæskesteg low and slow

Jeg er for alvor begyndt at lave de fleste af mine stege ved at grille dem med lav varme over længere tid.
Vi synes det giver en bedre smag i kødet end ved de højere temperaturer.
Igår var det en flæskesteg jeg lavede på denne måde.

Jeg viser her min fremgangsmåde, men du kan ikke regne med min tid på grillen, som den evige sandhed.
Flere faktorer spiller ind, eks
– størrelse på stegen,
– kerne temperaturen i stegen, når den bliver lagt på grillen,
-og endelig hvad kernetemperatur du ønsker din steg skal ende med at have.
Skulle din steg blive klar før beregnet, så hiv den af før tid og giv den de sidste 20 minutter i grillen, før den skal serveres ved bordet.
Føler du den ligger for lavt i kernetemperatur ca 1 time før servering , så skru op på 100-105 grader.
Kniver det til sidst med at få sværen til at poppe op, så brug grillen i din bageovn, det er der ikke nogen skam i at gøre ( har været der selv nogle  gange over årene 😉 )

Efter jeg havde ridset stegen blev kødfladerne rubbet.


Og stegen fik et par timer i køleskabet.
Da kl var 12 blev stegen hevet frem igen og grillen sat til 95 grader INDIREKTE varme.
Mens grillen blev klar blev sværsiden pudset op med en god portion salt.

HUSK at komme noget ned mellem ridserne også.
Stegen blev sat på en plade med huller og væde under, så jeg havde noget at lave sovs med.
Min steg havde en kernetemperatur på 2 grader da den kom på grillen

Denne gang tog det 4½ time inden stegen var nået en temperatur på 55 grader.
Da den var nået dertil blev den hevet ud af grillen og grillen blev sat til max ( ca 250 grader)
Fadet med væde kom op i køkkenet, så det kunne blive siet og  danne grund til en god sovs.
Da grillen var nået sit max blev sværen penslet med flydende smør , og  lagt med sværsiden nedad ( stadig indirekte)
Her fik den ca 15 minutter så var sværen hvor jeg ønskede den, og kernetemperaturen i stegen var nået 60 grader.
Men er du mere tryg ved en kernetemperatur på 65 grader, er det den du går efter.


Her i sommervarmen blev den serveret meget enkelt.

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5