Grill Amok.dk

Djævlekylling

Djævlekylling ...eller pollo alla diavola er en Italiensk opskrift på chili krydret hel kylling.
 Normalt bruger man en marinade af chili ( enten frisk finthakket eller pulver ) og citronsaft, som man marinerer kyllingen i.
 Jeg valgte dog at gøre smagen lidt mildere.
 Men det er jo som du er til.

Til denne opskrift skal du bruge en hel kylling

1 skarp kniv eller transersaks og en kødhammer


Rens kyllingen og fjern derefter rygbenet

Vend kyllingen om og giv den nogle kraftige slag på bryststykket

Brug den flade side på din kødhammer så du ikke laver huller i skindet.
Glemte så lige at tage billede af det da jeg var færdig, men den bliver noget fladere på på bryst partiet, efter denne omgang ;-
I stedet for chili kom jeg 6 spsk af denne i en skål

sammen med ½ frisk presset citron, og pisk det sammen.
Kom kyllingen i en stor plastpose ( 8 l frostpose kan klare en kylling som denne)
Hæld derefter marinaden over skind siden. Brug evt en pensel til at fordele det med.
Luk posen og kom den på køl med skinsiden op i 1 time.
Derefter vender du den om og lader den trække en time mere

Kom kyllingen i et egnet fad og kom 4 spsk olie over kyllingen, og et par tsk flagesalt.
Tænd grillen og styr den ind på 180 grader …INDIREKTE varme

Dryp jævnligt kyllingen med væden der samler sig i fadet.
Giv kyllingen ca 1 time

I går blev den serveret med kålsalat og kartoffelmos

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5