Grill Amok.dk

Culotte ved low and slow

I søndags fik vi gæster og de skulle da have noget godt at spise.
 For nogle uger siden fik vi en steg af svigerfar som han havde vundet.
 Den var fra kildegaarden. men der var ikke nogen label på pakken så man kunne se hvilket kødstykke pakken indeholdt.
 Det lignede en culotte, men fedtlaget var meget tyndt.
 Så jeg besluttede at kontakte Kildegaarden.
 Her kunne han oplyse ud fra stregkoden, at kødet kom fra deres gård tæt på mariager fjord.
 Ud fra formen på det frosne kød kunne han afsløre, at det VAR en culottesteg.

Jeg besluttede, at den skulle steges ved low and slow, men det kræver stadig at man lige bruner stegen af.
 Og her valgte jeg igen pillegrillen.
 Står du med en anden grill, kan du vælge lige at brune stegen af på en pande....værre er det ikke :-)
Min mand og vores gæster ville gerne have kødet gennemstegt, så derfor tog jeg først kødet af ved 59 grader, og lod den hvile i 20 minutter
Så hvis du vil have en rød eller rosa steg skal du tage den af grillen ved 55 -56 grader og lade den hvile i op til 20 minutter.

Men lad os tage det fra starten.
Først blev kødet hevet ud af indpakningen og fik fjernet hinder
  
Det tynde fedtlag blev ridset let


derefter fik kødet et let lag rub på fedtkantsiden

og et kraftigere på den anden side og lags kanten

jeg gav stegen denne rub

Derefter fik kødet lov at hvile i køleskabet i 4 timer.

Da grillen blev tændt blev Grillgrate sat på og grillen sat på HIGH.
Da grillen havde ramt 220 grader begyndte jeg at afbrune kødet på alle sider og kanter


Nu blev kødet taget af og lagt på et fad med hvad jeg lige havde af krydderyrter i haven, + et løg skåret i mindre stykker og lidt groft snittet hvidløg


Her fik det lov at hvile mens grillgrate blev hevet op og grillen sat til SMOKE 110 grader.
Du får IKKE meget røg ind i en steg der er brunet af, men det giver en mere nænsom stegning at grille stegen ved low and slow.
Da denne culotte ikke havde meget fedt, lagde jeg et lag bacon oven på fedtsiden, så den ikke kunne tørre ud.
Og stegetermometer kom i stegen.

Da grillen var nået ned på 110 grader kom stegen i grillen

det tog knap 2:30 timer at nå de 59 grader …det skal med det var en blæsende dag og personligt tror jeg den slag påvirker til lidt længere tid på grillen.

Da stegen kom ind blev den pakket ind i 20 minutter før den blev skåret ud.
Og fadet stegen havde ligget i ….

Det fik lige lidt ekstra væde, og derefter kom det hele i en si, så saften kunne bruges i sovsen 😉
Her lige et billede af stegen mens den blev skåret ud

Og som sagt vil du have den mere rød så tag den af ved 55-56 grader.
Der er desværre ikke flere billeder ( vi havde gæster 😉 )

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5