Grill Amok.dk

Citronfromage

Jette Bjærge
Opskrift af
4:20 time
Forberedelse: 20 minutter | | Portioner: 4 personer
En ting jeg laver med jævne mellemrum er citronfromage, så da jeg lagde alle mine opskrifter i dette nye layout, opdagede jeg at jeg da aldrig har fået lagt den opskrift jeg bruger op.
Så den får du her :-)
Det er en rigtig hygge ting som skal laves minimum 4 timer før du server den.

Du skal bruge.
2 øko citroner
100 gram sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
4 blade husblas
2 dl piskefløde
evt 1-2 dl ekstra piskefløde til at pynte med

Er du ikke vild med at bruge husblas kan du bruge agar.agar som er vegetabilsk og lavet på tang ( du skal bruge ca 2 tsk til denne portion)
Start med at rive skallen på citronerne og pres den ene citron.
Kom husblassen i en høj kop med kold vand og lad dem udbløde i 5 minutter.
Imens kommer du æggeblommer og sukker i en sål, og pisker det lyst og skummende.
Kom derefter saften fra den ene citron og skal i æggesnapsen.
Pisk derefter fløden så den er blød og skummende….endelig ikke helt stiv.
Pres den anden citron.
Kom lidt vand i en lille gryde og lad det koge op.
Kom husblassen med det væde der er på bladene i en metalkop, og still den ned i gryden med det kogende vand.
Rør om i metalkoppen til husblassen er smeltet.
Tag koppen op af gryden og kom saften fra den anden citron i metalkoppen, så husblassen køler ned.
Tilsæt det derefter til æggesnapsen.
Rør godt om og tilsæt derefter flødeskummen.
Rør det igennem.
Pisk nu æggehviderne helt stive.
Og hæld dem derefter oven i æggesnapsen.
Rør det godt om og kom det hele i en skål og sæt det på køl i minimum 4 timer inden du skal servere det.
1-_DSC0291_7968
Pynt evt af med ekstra flødeskum.
1-_DSC0316_7993

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5