Grill Amok.dk

Butterfly Chicken low and slow

Der er to måder at udbene en kylling på
1. metode er at fjerne rygsøjlen, og mase brystet så brystbenene knækker, det kaldes Spatchcock chicken
2. metode kræver lidt mere, da du ud over rygsøjle også fjerner brystben og lårben, det kaldes butterfly chicken.

Da jeg var på demo i fredags i en sprit ny meny , væltede det selvfølgelig med gode tilbud.
Et af dem var hele kyllinger, så der røg en med hjem

Den blev lavet lørdag som butterfly chicken
Her lidt af processen, var dog lidt svært at stå med kamera og kyllerylle på samme tid, men mon ikke der findes gode film om emnet, hvis det kniber med at se eller forstå min vejledning 😀
Først fjernes ryggen

Dernæst skal brystbenene og brusk fjernes

Husk også “ønskebenet” der sidder ved halsen

Derefter lårbenene, skær dem evt over i leddet hvis du ikke kan vride dem løs

Nu skal kyllingen krydres
Jeg brugte lidt over en spsk af denne

Rub krydderiere godt ind i alle hulninger


Klip vingespidserne af

nu ser kyllingen sådan ud på rygsiden

Vend kyllingen om og pensel dem med smør og lidt salt og peber, eller hvad du har lyst til af smag i skindet

Lav et hul i skindet for neden på kyllingen ca ud for der hvor lårbenet er fjernet på brystsiden ( jeg gør det nede fra, men det kan også gøres fra skind siden

Flyt lårene ind sådan

Idag ville jeg prøve at lave kyllingen på low and slow ( det skal med at den før skroget blev fjernet vejede 1400 gram, så alt efter hvor stor en kylling du bruger kan tiden variere.
Grillen blev sat til 120 grader INDIREKTE varme
Først med termometer i bryst kødet, havde gang i 100 ting, så jeg kom først i tanke om jeg havde lavet den fejl en ½ time senere


Hvor det så blev flyttet til låret.
Efter ca 1 time og 15 minutter var kernetemperaturen i låret 68 grader, og grillen blev øget til 230 grader så vi kunne få sprødt skind.
15 minutter efter var kernetemperaturen nået 75 grader og skindet var sprødt.
Mens jeg tog billeder sneg temperaturen sig op på 76 grader, men det sker jo, når man holder grillen åben lidt og liiiige skal tage et billede eller to ;-D


Nemmere måde at skære en hel kylling ud i stykker bagefter, findes vist ikke

Velbekomme

Én anmeldelse

  1. Lars Christensen

    Det skal jeg da prøve

    Star

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5