Grill Amok.dk

Baconsvøbte kylling frikadeller

Ofte ser man hakket kyllingkød i montrene i div supermarkeder. Det kan man lave mange gode retter med.
Eks kan man lave lækre frikadeller eller bare bruge det hakkede kød som jeg har gjort i denne ret.

Her er først opskriften på frikadeller:

  • 450-500 gram hakket kyllingkød
  • 1½ tsk salt
  • 2 spsk rasp , eller mel
  • 1 lille løg
  • 1 æg
  • 1- 1½ dl mælk …prøv dig frem kødet må ikke blive alt for lind i konsistensen
  • 1-2 fed hvidløg
  • evt 2-3 spsk frisk hakket persille
  • ½ tsk peber

Start med at pille løget og riv det fint
Rør kyllingkødet med saltet til det føles sejt og sammenhængende.
Tilsæt rasp, æg og  halvdelen af mælken.
Rør grundigt til det føles sammenhængende, og tilsæt mælk til det forsat hænger godt sammen….hellere for lidt mælk i farsen end for meget 🙂
Tilsæt løg, presset hvidløg, peber og evt friskhakket persille.
Kom det på køl i minimum 20 minutter.
Rør farsen igennem, føles den for fast kommer du lidt mere mælk i farsen, bare du sørger for den ikke bliver for løs.

Ja så kan man lave en portion frikadeller.
Men du kan også gøre dem endnu mere spændende ved at tilføje

  • 1-2 pakker bacon
  • 1 pose små mozzarellakugler

I dette ideoplæg har jeg ikke lavet frikadellefars, blot brugt det hakkede kød som den var.
Men det er som du er til 😀
Den nemmeste måde at styre det på grillen er ved at komme det i muffins forme.
Du kan også bruge forme lavet af silikone hvis du blot sikrer dig det bliver grillet på indirekte varme, og hvis du anvender støbejerns ribber, at du laver en forskalling af enten en pizza sten eller vendet en bageform eller folie bakke omvendt på grillen.

Og lad os så komme igang


Først skal fomene fores med bacon

Derefter kommer du en portion kød/ fars i formen, og huler det lidt ud

Derefter en oste kugle

Lidt mere kød/ fars og lukker evt huller

Nu lægges bacon oven på, og foldes omkring kød/fars

Tænd grillen og styr den ind på 180-190 grader indirekte varme,
Og kom formen på grillen

Giv dem 35-45 minutter på grillen, alt efter størrelse og muffinform art….i metal går det hurtigst 😉

Server med dagens andet tilbehør

Velbekomme

 

 

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5