I dag får du en gryderet. Pt er min bon-fire gryde udlånt, så jeg har lavet retten i køkkenet.
Pt bugner forretningerne med skønne rodfrugter, og jeg nyder at kunne vælge og vrage til skønne simre retter. Denne ret fandt jeg på for nogle år siden, og den kan varieres i det uendelige. Jeg vælger altid at komme lidt kartofler med i retten, så behøver jeg ikke at skulle hive endnu en gryde på komfuret, og også derfor denne ret er ideel i en bon-fire gryde over bål.
Du skal bruge:
- 400 gram oksekød i tern
- 125-150 gram bacon
- 1 spsk god olie til at brune kødet i
- 2½ spsk god krydderblanding til eks brisket
- 2 spsk god olie til at sautere rodfrugterne i.
- 650 gram rodfrugt (heraf 150 gram kartofler)
- 1 dåse hakket tomat
- 1 spsk salt
- peber efter smag
- masser af fint hakket persille
Her ser du hvor meget du skal bruge hvis du skal lave til 4 personer( dog skal du kun bruge det ½ af sellerien, og så skal du bruge 6 kartofler )
Desuden skal du bruge 800 gram oksekød i tern
Jeg brugte i går følgende rodfrugter
– Løg
– gulerødder
– selleri 1/4 ialt
– pastinak
– kartofler
– og disse skønne beder
Snit/skær alle grøntsager i små stykker/mundrette bidder
og kom dem alle UNDTAGEN løg i en samme skål.
Skær bacon ud i små tern ( eller du kan købe en færdig pakke med bacon i tern 😉 )
Find en god gryde med helt lukket låg.
Start med at brune bacon godt af
Tilsæt oksekød i tern
Og tilsæt 1 spsk god olie
Når det næsten er brunet af kommer du en krydderblanding i
Jeg bruger denne for at få en spicy smag i retten
Derefter tager du al kød ud af gryden og placerer det i en skål.
Gryden kommer du igen på blusset og tilsætter 2 spsk god olie.
Kom løgene i gryden og giv dem ca 2 minutter ved høj varme.
Skru ned og kom resten af grøntsagerne i gryden
Lad det sautere i ca 5 minutter
Tilsæt derefter kødet igen og rør det godt sammen.
Kom 1 dåse flåede tomater i retten, og 1 spsk salt.
Rør godt om
Lyt til gryden, og når det simrer godt skuer du ned på mindre varme ( mit komfur går til 9 og når jeg skal have noget over at simre passer det med at lade den være på 3 )
lad det simre i 2-4 timer alt efter hvilket kød du har brugt.
Husk at røre lidt om i gryden hver ½ time.
Kalvekød er klar på 1½ time.
Smag til med peber.
LAVER du retten til 4 personer så kom evt lidt vand ved hvis retten begynder at virke “tør” 2dåser hakket tomat vil give dig en suppe agtig ret 😉